Sveiki, Vīri,
Nevaru nepadalīties ar vakardienas/agras šodienas feeder copīti kaut kur Gaujā.
Bijām ar Lāčuku aizskrējuši uz upi pafīderēt no 19.00-02.00.
Es atbraucu pirmais un tā kārtīgi iebarojos, pēc tam pievienojās Lāčuks uz pl. 20.20.
Uz pirmo metienu noķeru lielu maili aiz vēdera un nodomāju, ka šodienas cope būs interesanta, ja jau šāds sākums. Līdz kādiem 21.30 ķeras pličuki un mazas raudiņas, bet pa vidu izvelku 500 gr. sapalu un vienu 800 gr. breksēnu un vienu pēc tam atstāju točkā ar pušumu lūpā, un protams seko pauze. Ik pa brīdim uzrausta kāds mazais, bet tas arī viss. Pastrādāju tā aktīvāk un izdodas puikas pasaukt atpakaļ. Tā līdz 23.00 dabonu vēl vienu 800gr. un vienu tā droši pāri kilogramam. Pilnīgi jutu, ka brekši ir pienākuši un nu tik sāksies, mazie pazuda un tos divus tā raiti pēc kārtas noķēru, BET!!!!! Ap 23.00 točka vienkārši nomirst, bet tikko taču bija lielie brekši pienākuši!!! Mēģinu atkal aktivizēt copi, bet viss velti, it kā Gaujā zivju nebūtu, vienīgi ik pa brīdim kāds sikspārnis uzsit pa auklu. Makšķerēju uz baltajiem, bet ap vieniem izdomāju uzlikt kukurūzu, jo sapals uz to paņēma un citreiz ir gadījies, ka tieši pa nakti uz to ņem labāk.
Uzlieku vienu kukurūzas graudu un metiens. Nepagāja 40 sekundes un skatos, ka kaut kas grib atņemt manu feederīti. Nopriecājos, ka trapīju desmitniekā ar ēsmu. Pēc piecirtiena seko baļķa efekts, jo nevaru izkustināt zivi no vietas. Domāju, ka beidzot pienāca resnā gala brekši un es vienu esmu piemānījis. Man izdodas zivi izkustināt un cīņa var sākties, bet zivs tā netipiski stipri priekš brekša sit ar galvu un iet tikai pa grunti. Labi varbūt ļooooti labs sapals + Gaujas straume!!!! Atvelku zivi līdz krastam, bet tā nu galīgi nevēlas parādīties. Galvenais nepārforsēt, tāpēc strādāju ar bremzīti, kā diriģents ar zizli. Jau pagājušas kādas 12 min., bet mans pretinieks vēl jo projām ir nezīnāms!!! Tas uzskrien pa straumi uz augšu un man izdodas to pacelt līdz ūdens virsmai un ieraugu ka tas ir ZANDARTS!!!! ( Tumsā ūdenī likās ap 2 kg) Bet ar to viss nebeidzas, jo viņš vēl visu nav padarījis pie grunts. Un tā viņš atkal ir lejā. Pēc kādām 8 min. cīņa ir galā, to izdodas ievilkt sadokā, bet viņš vēl ir jāpaceļ 4m augstā krastā, kad sāku to darīt sapratu, ka viņš nesver nieka 2 kg. Neskatoties uz visiem bistamības faktoriem, man izdodas to izcelt krastā un, kad ieraudzīju viņa patiesos izmērus, no manis atskan zvērīgs bļāviens, jo tas ir mans pirmais mēra ZANDARTS un kaut kas tik pat kā neiespējams. Asinsvados asisnis vairs neplūst, bet caur tiem lido neizmērāms adrenalīna daudzums.
Pēc tam atļaujos vēl vienu reizi iemest un uzreiz seko brekšuks, kas pie krasta noraujas un uz nākošo metienu pārplīst šoks, kas kalpo par fināla zīmi, ka pietiek un es to uztvēru un 2.15 esmu jau mājās.
Lūk arī uzskatāmā veidā Gaujas dziļumu karalis un fantastiski spēcīgs pretinieks. ( 6.48 kg un 0.78 m)
Paldies šai zivij par nenopērkamām emocijām un manas dzīves izkrāsošanu!
Veiksmi pie un uz ūdeņiem.
+ Lāčuks, Dresden, Goldmans, mirtins, Gnome, siluro, Jan, Boroda, glas, VIP, Malkin