Nu tā, ierakstīšu es savus vērojumus Milo kausā, un pastāstīšu uz ko ķēru, kāda barība bij sataisīta utt. Pirmā dienā – barība traper feeder lētā (3EUR) 1 paciņa, apm. ¼ sensas carp, plus nedaudz pinki – apm 150gr, ap 50gr baltie, plus 50gr motiļi + Ulda melnā zeme, vismaz puse, ja ne vairāk. Man uz abām dienām bija dzīvā barība – 200gr. motiļi, 200gr. baltie, 300.gr pinki. Nu pirmā diena tika aizvadīta nedaudz atpūšoties, bez kaut kāda saspringuma. Bija pietiekoši daudz nerealizētas copes, bet sevišķi neiespringu, jo laiciņš labs, viss kopā labs, ko gan labāku var vēlēties. Dažas zivtiņas izvilku, bet sevišķi nedomāju par copes taktiku utt. Distance apm. pa vidu starp tuvo un pustālo. Nu otrā diena sākās grūti, bija grūti pamosties. Tikko pieceļos, noskaloju muti, jau Ulda zvans. Tātad tikai 10.min. palikušas. Nu centos un biju gatavs tikai ar 5 min. novēlošanos. Mantas autiņā un aiziet. Esam pirmie, bet jau pēc pāris minūtēm Jan ir klāt, vēl pāris sekundes un Sīmaņu bračkas klāt, nu tad jau autiņš pēc autiņa. Ir arī sasveiciens ar tikai man zināmo personu - ti meņja uvažaješ? ))) Abi viens otru cienām, un labs humors rīta agrumā spēj acis ātrāk atvērt. Viss notiek. Sākums tiek nozīmēts uz 11.00, laika daudz. Bet tas lietus un vējš dara savu. Esmu nopakojies, kā tirgus tante, kurai ziemā visu dienu mandarīni jātirgo, plus paspēju muguru saraut (Voleros jau otro reizi), bet līdzi ņemtais analgīns dara savu. Paņemu iepriekšējās dienas neizlietoto barību, ar visiem kustoņiem, piešauju ¼ paciņas senas carp, plus pārējos pārpalikušos pinkus, bik motili, bik baltos, vēl zemi, dzīvos atstāju tik cik āķa tiesa. Protams, šādi nevar Latvijas čempī, kur ir ēsmu pārbaude, bet šeit var. Tad vēl kas – pirmo reizi ķēru uz paša sietām pavadām, garums ap 0,8 līdz pat nedaudz virs metra. Nezinu, kā bija labāk, vai ķert uz salmo gatavajām, vai ielikt nedaudz no sevis un uzsiet garākas. Man patika manas pavadas no auklas „spoks”, no Milo Agra. Arī tjipa 12-14 nr āķīši patika. Uz konservatīvi tupināju uz āķa 1-3baltie, 1-3 motiļi, 2-3 pinki, nu atkarībā no lietus daudzuma tajā brīdī. Nu pa kādai zivtiņai izvilkās, bet bonusiņš izpalika. Bija arī tukšas copes, pat padaudz, bet... nu i pienācis brīdis pateikt ar kādu kātu darbojos. Nu tas ir Salmo Diamond feeder 50gramīgs, kaut droši var mest 75 gr barotavu (pilnu), bet tā uz jūtām. 3,6m garš. Tagad šo modeli vairs neražo, bet vēl joprojām kalpo, pie tam labi. Man šķiet , ka man viņš ir gadu septīto? Un pirku jau ar lietotu.
Tas nu īsumā viss, neesmu baigais rakstītājs, bet āķis ir lūpā un šā gada savu vietu fīderistu saimē esmu noskaidrojis. Kā mājup braucot, teica Uldis – bet mēs tagad varam pat senioru mačos startēt! Tjipa varam un daram!
Krišjāni, Tev mans izbrīns un gratulācijas!