Re: Nakts cope / Ночная рыбалка
Kā jūs fīderējot naktī dabonat orientieri, kur mest? Nekad neesmu makšķerējis naktī, tāpēc interesē.
You are not logged in. Please login or register.
Feeder.lv → Upes, ezeri, dīķi / Реки, озера, пруды → Nakts cope / Ночная рыбалка
Kā jūs fīderējot naktī dabonat orientieri, kur mest? Nekad neesmu makšķerējis naktī, tāpēc interesē.
Pašā nakts melnumā un miglā visi orientieri pazūd. Atceros, vienreiz senos laikos marķieri ar jāņtārpiņu iemetām, bet marķieris vispār, kā likums, ātri vai vēlu tiek aizķerts ar makšķeri un izvilkts. Vnk, senos laikos likām marķieri un blakus sēžot copējām marķierim katrs no savas puses. Tāda man pieredze
Bet tas stāvošā ūdenī.
Visp Māris mums te nakts Profs, gan jau k-ko uzrakstīs. Es pa nakti cenšos gulēt, k-gan uz šo vasaru briest plāns
Pasūti ebajā pieres lukturi ar 1200 lumeniem un regulējamu fokusu, pretējo krastu var izgaismot bez problēmām. Tikai pie reizes paņem lādējamās baterejas
Pēc zvaigznēm vīri,ja nav zvaigžņu braucam mājās .Bet ja nopietni kautko jau parasti redz.Vismaz pie mūsu Gaujas platuma.Ja parasti dienā orientieri izvēlas tuvāk pie ūdenslīnijas tad naktī skatos pēc raksturīgām koku galotnēm vai šķirbām starp tām.Tās uz debes fona labāk redz.Ir jau arī bijušas trakākas idejas sākot ar atstarotāju pieskrūvēšanu pie kokiem otrā krastā līdz pat lāzeriem ar ko puikas spēlējas.Rudenī ezerā kad tiešām ir reizēm tumšs kā bullim pak... lietoju pagaru mietiņu kam galā pietinu spīguli un iebrienot cik var ar gariem zābakiem ,iespraužu starp krēslu un orientieri.Ja izdodas iespraust metrus 5-6 no krēsla virzienu redz perfekti.Tik jāpamanās zivs dabūt garām.Bet vispār acis ar laiku aprod ar tumsu un redz visu ko vajag.Tāpēc neiesaku lietot pārmērā jaudīgus lukturus jo pēc tās spilgtās gaismas aciis apžilbst no gaismas straujas maiņas un teiksim pēc ēsmas uzlikšanas jāgaida pāris min. līdz var iemest.Mest ar ieslēgtu lukturi kautkā nesanāk jo kāts sanāk priekšā un orietieris pazūd.Zivis ar vispār baidas no spilgtas gaismas,viens paliels sapals paņēma tādu startu atpakaļ kad es šim iedevu acīs ar deviņām diodēm un pēc brīža vēl izlēca visā augumā no ūdens.Bet tā vispār naktī ir feini-konkurentu maz,visādu staigātāju un kā copē prasītāju ar,var kā teikt iedziļināties procesā.
bāc, abet lāzerītis reāli ir risinājums, ja kaut kāda migliņa virs ūdens tad tādu staru ievilks kā filmās, ja nav miglas, tad pretējā krastā pleķi uztaisīs stabili!!
Lāzerītis pāri Daugavai vilktu? Kautgan uz ūdens ari kautkādu punktu redzētu.
ir arī tādi kas toč vilktu, tikai dārgāki :)Bet man liekas, ka vairumā gadījumu virs ūdens tomēr ir dūmaka, un stars būtu skaidri redzams un pat skats varētu būt iespaidīgs Un vēl vēlams zaļo nevis sarkano, tas ir daudz labāk redzams, redze jūtīgāka uz to spektra daļu.
Vienīgais cita problēma, vajag slēdzīti uz iemetiena brīdi - visu laiku ieslēgtu turēt būtu pa traku, tad jādomā barošana un ka tik ne dzesēšana arī
Kaut kā viss sarežģīti... Ja sāk mest pie gaismas, tad jau roka piešaujās, plus klipsējums. Nu turpat vien ir. Ja svešā vietā, tumsā un pirmo reizi, tad ir grūtāk. Bet vajag laicīgi sākt un tad tumsā varēs trāpīt kur vajag. Es apmēram zinu cik stipri jāmet, lai lidojuma tālums būtu vēlamais. Atlaiek tikai precizitāte, bet tā ar laiku ietrenējas. Katram jau sava metiena tehnika, pie kuras piešaujas, tā arī ir laba. Par lāzeri kaut kā neticas, ka baigi palīdzētu...
p.s. Ja ir zvaigznes tad vispār super. Kā man zboros senos laikos viens ofiņš teica - ibo orientjirovatsa budjem po svetjilam ņebesnim..
Vasals. Sodien vokara cope nakti. redzet ka bus rezultati breksi
Balvu ezera nakti cope...Nu ja pusdivi nakti baribas beigas :@ :@
6x saplisa pavadina,3x aki saplisa. cope bij laba....
Ko noozime fideri spice leni leni rausta ka šūpoles? tipa barotava breksi eed???
Balvu ezera nakti cope...Nu ja pusdivi nakti baribas beigas :@ :@
6x saplisa pavadina,3x aki saplisa. cope bij laba....Ko noozime fideri spice leni leni rausta ka šūpoles? tipa barotava breksi eed???
Tas nozīmē, ka tanī laikā nārstojošā zivs mātīte ir paņēmusi mutē Tevu slieku uz āķa, bet nārstojošās sugas tēviņš viņu vālē, neatejot no kases :):)
Nu kāds zāles stiebrs vieglā vējā šūpojas un pie auklas skarās, kāds pa ūdeni peldošs puņķis uz ūdenī esošās auklas uzsēdies, vieglā vilnītī fīderi šūpina u.tt.
Par īstajiem sūkātājiem līņiem neko nezinu, nezinu, kā uz fīdera cope izskatās. Bet nu īstu copi, kaut super uzmanīgu tomēr var atšķirt no gļukiem.
Balvu ezera nakti cope sakums 17:30...nakti 00:23 labi nema lidz 4:40
Kopa 24 kg man pirmais rekords uraaa
2,3 kg
A kurā vietā (upe, ezers, rajons) tāda laime notikusi?
Balvu ezera
Jāaa, skaisti, ko vēl teikt!
Jāaa, skaisti, ko vēl teikt!
Nav uzbrauciens ,bet ezeram nahren nevajag heviku ...:) . Un 1.oz spice jau perebors .
MAKz wrote:Jāaa, skaisti, ko vēl teikt!
Nav uzbrauciens ,bet ezeram nahren nevajag heviku ...:) . Un 1.oz spice jau perebors .
+1, bet varbut jamet 100m
Tfu.
Nakts cope jūnijā ir tas pats kas vienreiz iebāzt un izvilkt i viss.
Uzliec svetļečoku, nopīpē cigareti, un ir jau gaišs - noņem svetļečoku. Kur tur nakts?
p.s. man tā jau 2 reizes bija šogad
Feeder.lv → Upes, ezeri, dīķi / Реки, озера, пруды → Nakts cope / Ночная рыбалка