21

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Ķiplok eļļa arī normāli strādā,izmantoju baltuškas izgatavošanā.Var mēģināt pievienot ūdenim un tad ik pa laikam apsmidzināt pa kādai barotavai,tas lai nebūtu jajauc klāt visai barībai.

P.S.Starp citu tā Salāpina putra normāli strādā,agrāk kad bija jāekonomē barība bieži izmantoju.

+ Jan

22

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Vai, kāds ir mēģinājis Vimbu copē izmantot Foreļu pastu-pieņemsim rozā. Liekot uz āķa bumbiņas, kas pēc apjoma būtu mormiška, bet pēc krāsas zivju ikri- nu, kaut kā tā!?!

23

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

siluro wrote:

Tirgū iegādājos šādā veidā sagatavotus ķiplokus, kurus domāju lietot kā atraktoru pavasara copē. Ir kādam pieredze ar ko līdzīgu???????
http://content27-foto.inbox.lv/albums/u/uldis_pa/17-03-2013/pavasara-pu-es-188.jpg

Es, izspiežu svaigu ķiploku un biezumus lieku traukā pie baltajiem mušiniekiem-viss notiek!!!

24

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Mazā katliņā ieleju ~100 ml eļļas, caur ķiploku saspiežamo izspiežu pāris lielu ķiploku un eļļu uzsildu uz plīts. No uguns noņemu nekavējoties, līdz sāk prādìties pirmie burbulīši pie ķiploku daļiņām (ja uzfritē ķiplokus, eļa smird sad ). Atdzesēju un leju burciņā ar hermētisku vāku. Man ķiploku eļļa gatava. Pievienoju barībai  pēc vajadzības. Pirms copes piepilinu dažus pilienus mušu kāpuriem.
Brekšiem patika gan vasarā gan rudenī. smile

+ Jan

25

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Šodien tika iegādāta ''Lazdu riekstu eļļa'' aukstā spieduma. Neataisītai ir jau graujošs aromāts.

http://s2.uploads.ru/t/Ev10m.jpg



Nākamreiz mēģini izmantot šo vietni www.uploads.ru .

Post's attachments

20130404_142339.jpg 1.6 mb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

26

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Draiskulis wrote:

Šodien tika iegādāta ''Lazdu riekstu eļļa'' aukstā spieduma. Neataisītai ir jau graujošs aromāts.
...

Kur, par cik, kāds tilpums???? smile

LSMK-MILO

27

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Tika iegādāta ''Sky & More'' , tilpums 250 ml, liekas bija 3,90 Ls

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!
+ Jan

28

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Bija pēdējā, bet solija, ka būšot vēl un arī citas, citi aromāti !|!!

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

29

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

http://s3.uploads.ru/2wSjK.jpg
turpinām gatavoties sezonai !

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

30

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

http://s2.uploads.ru/XDMnf.jpg
turpinām

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

31

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

http://s2.uploads.ru/k82X5.jpg
Graujošais !!!! smile

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

32

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

siluro wrote:

es gan domāju , ka melase dod barībai lipīgumu ( netaisa duļķi) un garšu ( saldumu un rūgtumu) , vai melasi vēl vajag aromatizēt, par to gan neesmu pārliecināts, sevišķi, ja lieto Top klases barības, kurām jau tā pat ir intensīva smarža

Piekrītu Siluro!!!
Es lopbarības melasi(kā saistvielu) lietoju tikai pavasarī ar dobeles dzirnavnieku papildinot to ar koriandru(Vimbu cope utt). Nedaudz vēlāk pārejot uz Sensas kopras melasi(sausais maisījums)-labāk, bet dārgāk. Pagājušajā gadā pamēģināju melasi piejaukt Milo barībai-manuprāt sačakarēju barību, melase nosita visu barības aromātu.

33

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Breksis wrote:

Interesanti .
Ir iespējams iegādāties  to produktu  - "Polenta'' ?

Lūk ko man izsniedza Googl.

Dzelteni barojošā polenta

Polenta ir kukurūzas putra, ko gatavo no maltas kukurūzas jeb, pareizāk sakot, no kukurūzas miltu mannas. Tipisks visas Itālijas, bet visvairāk tieši Ziemeļitālijas ēdiens. Kā pamatēdiens Itālijā tas ir populārs jau kopš 18. gadsimta, bet ienācis jau 15. gadsimtā, kad to uz veco pasauli atveda kāds no jaunās pasaules ceļotājiem. Pirms tam Itālijā par polentu sauca gan kastaņu, turku zirņu, gan plēkšņu kviešu un griķu putras.

Vēl līdz 20. gadsimta beigām polentu uzskatīja par zemnieku ēdienu. Piemēram, Itālijas dienvidnieki visus, kuri dzīvo  Ziemeļitālijā, īpaši Friuli-Venēcijas Džūlijas reģionā sauc par „polentoni”(putras ēdāji), protams, domājot to kā apvainojumu. Tomēr, lai cik polenta būtu populāra Itālijas ziemeļos, to ēd visā Itālijā un visādos veidos. Lombardijā polenta taragna tiek pagatavota kopā ar griķu miltiem. Citi ēdieni, kā polenta uncia, polenta concia, polenta e gorgonzola, tiek pagatavoti ar dažādiem sieriem. Itālijā ir pieejami divi galvenie malumu veidi. Veneto ir smalka maluma, Lombardijā un Pjemontā – rupja maluma polenta.

http://s2.uploads.ru/t/byufN.jpg

Polentas gatavošanas laiks var atšķirties atkarībā no graudu maluma un reģiona, kurā to gatavo. Šodien ir pieejamas trīs veidu polentas – klasiskā jeb ilgi vārāmā, ātri vārāmā un šķīstošā polenta, un abas pēdējās ir pagatavojamas 2–10 minūtēs, taču 18. gadsimtā tādas nebija, un parasti polentu gatavoja vienu līdz pat trīs stundām.
Tas, protams, nebija viegli, bet, tā kā ēdiens bija lēts un barojošs, to gatavoja diezgan bieži, pārsvarā lielam cilvēku skaitam, tāpēc katls atradās malkas krāsns vidū un visu šo laiku bija jāmaisa, lai vienmērīgi izplatītos siltums, nebūtu kunkuļu un būtu krēmīga putra. Ir teorijas, ka maisīt lika bērniem, lai tiem aizņemtu rokas.

Arī mūsdienās, polentu gatavojot daudziem cilvēkiem, tā ir jāmaisa un jāgatavo tieši kā senāk, bet cik gan bieži nākas gatavot polentu 10 un vairāk cilvēkiem? Ja gatavo 2–10, tad ir vieglāk, un mūsdienu katliem ir biezāki dibeni un iespējams regulēt siltumu. Ja gatavo maz cilvēkiem, tad tā var droši gatavoties pati un tā jāmaisa ļoti reti. Krēmīgumu polenta iegūst no tā, ka kukurūza satiekas ar karstu ūdeni un notiek tāds process kā želatinizēšanās. Tikpat labi polentu var gatavot arī krāsnī, īpaši ja plāno tajā gatavot vēl kaut ko. Tādējādi var izmantot vienu enerģiju un iegūt maksimālu rezultātu. Lai gan mūsdienās ir pieejami ātri pagatavojami polentas veidi, kāds itālis teicis, ka nekad neviena polenta nevar būt laba, ja gatavota mazāk par vienu stundu. Un gatavota vēl ilgāk, tā ir vēl labāka. Jo ilgāk vāra, jo tai ir maigāka garša.

Ātri gatavojamā polenta pirms fasēšanas paciņās tiek iztvaicēta un izžāvēta. Šķīstošā jau ir pagatavota un viegli šķīstoša, un tādu gatavot ir tas pats, kas izvēlēties dzert šķīstošu kafiju.

Tā kā polentā nav gutēna, tā ir laba visiem. Tajā ir arī salīdzinoši daudz dzelzs, cinks, fosfors un magnēzijs, ogļhidrāti, kuri pat palīdz asinīs samazināt glikozes līmeni.

Lai gan vispopulārākā ir itāļu polenta, to ēd visā Eiropā, tikai nosaukumi un receptes atšķiras.

Turcijā – muhlama. Tipiska ziemeļos
Slovēnijā – polenta
Portugālē – pirão
Austrijā – Plenta, un te to bieži ēd brokastīs
Bulgārijā – kachamak
Albānijā – harapash
Rumānijā – mămăligă
Ungārijā – puliszka (rupjāka nekā Itālijā). Pagatavo vai nu ar kondensētu pienu, vai kazas piena biezpienu. Ar sēnēm un bekonu
Serbijā – palenta

Kā iegādāties

Veikalos meklē stone ground. Tā būs ilgi gatavojamā. Quick cooking – ātrā.

Kā uzglabāt

Kā visus graudaugus – vēsā un sausā vietā. Noslēgtā traukā.

Kā pagatavot

Svarīgs ir karstums. Nevar vārīt uz lielas liesmas, jo tad šķidrums pas ātru iztvaiko un neiesūcas polentā. Ieteicams gatavot gan uz ūdens bāzes, gan buljona, gan 50:50. Bet nelieto pārāk stipru buljonu, kas „nogalinās” putras garšu. Putrai ar pienu var pievienot visu, ko sirds vēlas. Dažādus sierus – piemēram, rikotu, maskarponi, Parmas, zilos. Saldu krējumu. Tikpat labi – vītinātu gaļu vai iepriekš saceptu bekonu. Saceptas sēnes. Ikvienu no piedevām labāk pievienot pašās beigās, kad polenta jau gatava. Iemaisīt, ļaut vēl pavārīties kādas minūtes un pasniegt.

Ja polentu pagatavosi stingrāku, ne kā putru, izsmērē to 1–2 cm biezumā uz pannas, kas ieeļļota ar olīveļļu. Atstāj, lai tā sacietē un atdziest, bet noteikti pārklāj ar pārtikas plēvi. Kad tā auksta, sagriez, kādās formās vēlies, un grilē vai cep uz pannas vai cepeškrāsnī, uzliekot sieru vai ko citu. 

Autors: Signe Meirāne

34

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Nu yeah , man uzreiz galvā  iešāvas doma , ka varētu pagatavot to putru  (parasti gatavo no mannas) ko  uztin uz āķa un veiksmīgi ķer raudiņas  u.c.

Īsts vīrietis nekrāpj. Viņam nav laika meklēt jaunas sievietes. Tāpēc, ka viņš makšķerē .

35

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Kvarcs wrote:

...Starp citu raudām sportisti izmanto sastāvdaļu kas saucās Polenta,ja māk pielietot tad straumē sanāk baigi interesanta štelle.Meiģināju,no barības galda atdalās kaut kas līdzīgs sķidriem mannas puņķiem un peld pa straumi,izskatās labi un raudām patīk,bet ķeru ar pludu.

Par šo gribētos dzirdēt nedaudz vairāk. smile jo pagaidām ir izdevies atrast tikai šādu ar copi saistītu informāciju:

"Полента. Это кукурузная каша среднего гранулометрического состава. Обычно она используется в сыром виде в прикормках на плотву. Полента имеет очень низкую питательность. Ее основное достоинство - механические свойства. Она заставляет очень быстро работать даже очень клейкие смеси. Кроме того, она относится к немногим продуктам, обладающим эффектом горизонтального действия." (Николя Детри)

LSMK-MILO

36

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Jan,Nikolajs uzrakstija visu ko vajadzētu zināt,atliek vienīgi pameiģināt.Ja vēlies varu pāris pakas pagādāt,vēlāk gan nezinu kur to Latvijā varētu dabūt,ja nu vienīgi pie Agra.

37

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Kvarcs wrote:

Jan,Nikolajs uzrakstija visu ko vajadzētu zināt,atliek vienīgi pameiģināt.Ja vēlies varu pāris pakas pagādāt,vēlāk gan nezinu kur to Latvijā varētu dabūt,ja nu vienīgi pie Agra.

Neatteikšos no piedāvājuma. smile
Ja iepatiksies, tad gan jau arī atradīsim kur to vēlāk dabūt, pašlaik svarīgi dabūt tik daudz lai ir ko izmēģināt.

LSMK-MILO

38

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

http://s2.uploads.ru/GVhmW.jpg

Laba manta, pārbaudīta !!!!

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

39

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Draiskulis wrote:

http://s2.uploads.ru/GVhmW.jpg

Laba manta, pārbaudīta !!!!

Kur šīto labu mantu var iegādāties?

40

Re: Paštaisītās barības/Самодельная прикормка

Vertel1975 wrote:

...

Kur šīto labu mantu var iegādāties?

Neesmu pārliecināts, bet pieņemu ka šeit:

Draiskulis wrote:

Tika iegādāta ''Sky & More'' , ...

LSMK-MILO