21

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

volvo
noķēri beigās ar kaut ko, vai tikai ar policistiem un tīkliem ņēmies??????

LSMK-MILO

22

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Šodien atklāju suzezonu. Aizgāju tepat uz Gauju pie jaunās mūzikas skolas. Nosēdēju kādas 4 stundas, provēju uz āķa visu ko, pat copi neredzēju. Domāju ka ne ātrāk par aprīli cope nesāksies.

23

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

siluro wrote:

volvo
noķēri beigās ar kaut ko, vai tikai ar policistiem un tīkliem ņēmies??????

Nea ,nenoķēru gan ,jo nebija tāds nostādījums... smile
Kamēr notika tā visa herņa ,atskanēja zvans no bargās kundzes -izlietne tek !!!
...cik daudz mājās var padarīt brīvdienā...:)
Visiem -ne asakas !

TEAM VOLVO

24

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Открыл сезон на Югле маленькой.Попался один галавль. smile
http://i053.radikal.ru/1403/61/ef71118a0fc6.jpg
http://s52.radikal.ru/i137/1403/3b/d38aa6237237.jpg
http://s019.radikal.ru/i629/1403/28/f4304429b1d0.jpg

25

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Par cik sola ziemu,nolēmu aizšmaukt no darba atklāt sezonu Gaujā.Sāku ap diviem.Pirmā metienā cope,nobrīnījos,vēl taču ledus gar krastiem.Līdz četriem vesalas piecas raudiņas ,tālāk sākās brīnumi,viens plaukstas lieluma breksītis un pieslēdzās jeļčiks.Cope katrā metienā,līdz pussešiem izrāvu kādus divdesmit,izmērs arī varētu teikt labs.Pašam prieks.Tādu pirmo Gaujas copi nebiju gaidījis.

valmiera

26

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

It kā necopēju, bet noķēru ap 20cm vēdzelēnu ar plikām rokām. Buča un lai peld tālāk. Pirmoreiz tā gadījās. Asarēns 15-17cm garš izspruka. smile

27

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Biju atkal vietās tuvās. Mazliet pamainīju dislokāciju, jo vējš pūta ģīmī. Diemžāl laikam par vēlu atbraucu, jo kad tālo distanci sāku izstrādāt, bija tikai kādas 3 - 4 vārgas copītes. Ap plkst.10. ielaidu dažas barotavas tuvajā distancē un kādā sestajā iemetienā pārliecinoša cope un

PunBB bbcode test

Atkal zemmērs. Turpināju strādāt abās distancēs un vairāk ne copes neredzēju. Pusdienlaikā vācos nost. Nezinu, ko darīju nepareizi. Ja nu vienīgi tas, ka barību šoreiz ar zemi atjaucu. Un motiļa vietā pie barības liku džokeri. Bet nedomāju, ka šie ir galvenie iemesli, kādēļ nekas neķērās. Veči dreifēja visā no ledus brīvajā posmā un viens pār otru sūkstījās ka totāla necope. Laikam tiešām tā arī bija. Mēģināju arī dipot ar pipariņu, kas rudenī nostrādāja. Šoreiz tas neko nedeva.

Nu varbūt nākamreiz paveiksies:)

Visiem ne asakas!

28

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Šodien biju vēlreiz, cerībnā atvilkties zivi pirms vētras. Rezultāts uz sejas, viens vienīgs petrovičs:) Laikam viena copīte bija. Pabaroju zivis, pakaroju ar pīlēm un braucu mājās. Ļoti noderēja lielais milo lietussargs. Pirmkārt faktiski nejutu vēju un vispār gandrīz nemaz nesamirku:)

Pretējā pusē dzēra viena kompānija. Pieklājības pēc bija sametuši gruntenes. Pa tām dažām stundām ko biju, laikam vienreiz pieklājības pēc čaļi gruntenes pārmeta:)) Jāgaida, kad vētra iztīrīs upi un varēs tikt klāt speķa robiem:)

Visiem ne asakas!

29

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Šodien divi atsaldeņi izvilka no gultas trešo atsaldeni un ar varu aizvilka uz Lielupes slepeno bedri smile smile smile
Izturējām trīs stundas ,kā rezultātā tika izvilkti 3.ķīši ,pusbreksis un vēzis .
Es zināju ,ka mēdz būt slikti laika apstākļi ,bet šoreiz bija extrēmi forši .
Visiem -ne asakas !

TEAM VOLVO

30

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Bullupe,laiks super,uz diviem divas vimbas(viena mera) tris raudas 200-400 gr un kaudze kisu,asari mera,raudas mazinas...

31

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Šodien biju aizbraucis līdz Lielupei paķert raudu NG  iefilmētajā "desiņā" smile plāniņš bija mest vietā, kur savienojas kanāls ar upi, bet diemžēl tur virpuļoja straumes ienestās niedres! Ņēmu rokās 8m mahu un ķēru pašā kanālā smile rauda, rudulis, plicis, biezā slānī smile maile arī protams. Loms 4 kg.

32

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

tas ir tur aiz Garozas ????

33

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

NG wrote:

tas ir tur aiz Garozas ????

Tas ir tur!!!

34

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Sveiki!Pabiju copē uz Abavu.Un ir duļķeins ūdens un pa upes gūltnes ness zāles kā ari ir augsts ūdens līmenis un es domāju pēc 1,2 nedēļām varēs braukt meiģināt nokert Vinbu!!Un loms bija švaks viens Baltais Sapals un 3 grunduļi.;)

+ Jan

35

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Labvakar!Biju apkrāvies ar darbiem un pie upes tiku tikai šodien,akurāt dzimšansdienā.Svētki jau visai nosacīti,laiks kad sveces maksās vairāk par torti nav vairs aiz kalniem smile .4*4,Quatro,jeb 44.Līdz quatro gan netikām,zivis traucēja smile .
Vieta kā Mirtins saka speķa robs,rudenī.Nosēdos jau pašā bedres izejā,dziļums šobrīd ap 2,5 m.Tautas ar diezgan.Cope jau pirmā metienā,smuks jeļčiks.Pēc tam vēlviens un klusums.Lādēju tik iekšā un lēnā garā proces aiziet.Barība jau protams viņus neinteresē,pamatā rezultāts uz gaļu un pretēji uzskatiem par aukstu ūdeni-šķidrie aromatizatori lielā daudzumā.Lēju gan uz barības gan tārpus mērcēju.Cope ar diezgan lielām pauzēm,bet nu vispār jau vēl ziema.Izmērs ļooti labs brīžiem.Mana vietējā reklāma strādā,atbrauc divi pazīstami vīri ar Okumas Solitroniem,viens laikam galīgi jauns smile .Vimbas gan nevienas.Atbrauc vēl viens paziņa ar grutenēm un manis ieteiktā vietā īsā laikā trīs vimbas,tiesa gan visai ievērojamā distancē kur man ar vieglo kātu netikt.Zivtiņas pa brīdim tāpat uzcopē lai gan labās skotu tējas iespaidā diezgan daudz nopūdelēju.Laiks pēcpusdienā ideāls martam.Ap četriem metam mieru,svari rāda 5kg ar +. big_smile .Viens breksēns,čeras raudas un pārējais smuks jeļčiks.Ja neskaita vimbas vēl nekad tik agri tāds loms nav bijis.Visi ēdamie un smaržojamie no Traper, no Ēsmas pavasara izpārdošanas.Smmmuka diena pie upes,kas gan var labāks būt par šo!
http://s9.uploads.ru/34W8J.jpg

CMS Valmiera

36 (edited by Krisjanis1 2014-03-22 21:27:24)

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Izcili pavadīta diena, pie izcilas Upes.
http://s9.uploads.ru/heHCW.jpg

Mans jaunais ,, Krēsls,, big_smile
http://s9.uploads.ru/3txh0.jpg

Manas meitenes
http://s9.uploads.ru/E4XRM.jpg
http://s9.uploads.ru/BuNLF.jpg

Un puikiņš
http://s9.uploads.ru/TwSy7.jpg


Kopā 8 uzvarētas cīņas ar Gaujas straumi un tās vimbām (vilkt vimbu ar feederīti pret straumi, KAS VAR BŪT LABĀKS PA ŠO )
1 breksēns un sapals.

Veiksmi pie un uz ūdeņiem.

37

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Šodien pretēji forumos paustajam devos uz Lielupi augšpus Jelgavas. Vīru teiktais par drazu, apstiprinājās. Man paveicās, jo nosēdos pareizajā krastā. Pretējā pusē tādu drazu nesa - ka čalis vienbrīd nevarēja sagaidīt, kad varēs grunteni iemest, savāca parpalas un aizgāja prom:) Bet nu visu pēc kārtas. Biju reāli ierobežots laikā, tādēļ cēlos jau tumsā. Nezinu kā citi, bet man laikam liktens lēmis nesākt makšķerēt ātrāk par plkst.7. Vienalga cik daudz laika, nu nespēju ātrāk izkasīties. A plāns bija sākt jau 6.30:) Protams, vispirms iemaisīju barību. (Milo River) Kamēr piebrieda, tikmēr sastellēju divus kātus. Vienu tuvajai, otru tālajai distancei. Ievērtēju straumi un nospriedu piesijāt pie barības zemi, lai smagāka. Tārpus klāt neliku. Nolēmu motili pievienot pa šķipsnai katrā barotavā. Taustot tālo distanci, atradu ideālu cietu gultni un robežu uz mīkstāku. Iemetu 65 gr barotavu un ar "prieku" konstatēju, ka barotava ripo. Pieliku klāt vienu čeburašku, tad otru. Jau kaut kas līdzīgs noturēšanai sanāca. Taču sapratu, ka tur copēt ir bezcerīgi, jo ja nu pēkšņi vējš pamainās, straume pieaug... da jebkas... un čau iebarotais punkts. Tādēļ iztaustīju bišķi tuvāku vietu, kur 65gr barotava + viena 15 gr čeburaška+ barība ar zemi, labi turēja grunti un sāka slīdēt tikai tad, kad barība izskalojās un zāles uz auklas saķērās. Nekādu starta barojumu netaisīju. Uzreiz pirmajā metienā uzliku pavadu un āķi. Ēsmas nemudrīju - baltie, pinki, motils.

Iztaustīju tuvo distanci un ielaidu apmēram 20 metru attālumā 40 gr barotavu. Sākums bija visai bēdīgs. Tālajā distancē zāles uz auklas saķērās tik ātri, ka piektajā minūtē velkot makšķeri laukā, visa aukla bija aplipusi ar zālēm un tās tika savilktas kopā un iestrēga uz līdera savienojuma mezgla. Saīsināju viena iemetiena laiku līdz 3 minūtēm. Tas mazliet atviegloja auklas attīrīšanu pēc katra iemetiena. Tā nu es tur mocījos, līdz tuvajā distancē pirmā cope

PunBB bbcode test

Plicis. Pirmā pienāca piraņu orda. Copes asas, īsas, grūti realizējamas. Tad iestājās klusums. Bet atvērās tālā distance. Tur pieteicās izcili smukas raudas. Vienu atvedu mājās un nosvēru - 340 grami. No straumes vilkt laukā tīrā bauda. Tā nu es tur trenējos starp diviem kātiem, līdz vienā iemetienā, uznāca strauja vēja brāzma, ierāva pavadu krūmā un iemetienā nocirtu tuvajam fīderim spici. Lai gan bija līdzi rezerves spice, tomēr tuvo distanci slēdzu, jo tur bija mazas zivis un laika ierobežojums lika par sevi manīt. Turpināju strādāt tālajā. Pirms tam noņēmu līderi, jo riskēt ar lielu zivi tikai tādēļ, ka aukla iestrēgst mezgla vietā saķeroties zālēm, negribējās. Nomainīju pavadu uz resnāku - uzliku 0,16, jo pītā, kā zināms, vispār neamortizē ne piecirtienu, ne zivs rāvienus, tādēļ tievāku pavadu lielā straumē, cerībā uz vimbām, likt man domāt nav prāta darbs. Turklāt, ievērtējis motiļu daudzumu, kas bija paredzēts divām distancēm, sāku barotavās likt kārtīgu kāpuru daudzumu. Zivis to ievērtēja. Vispirms pienāca ķīši. Tad pliči, bet tad mazie brekšu bērni. Lielākais varēja būt uz gramiem 500. Tad, kad līdz copes beigām bija palicis mazāk par stundu, pēc kārtējās copes, sajutu zivs rāvienus, bet tad zivs pazuda. Domāju, ka norāvās, bet pie krasta tā atkal sāka sisties. Laikam trakumā bija skrējusi uz krastu, tādēļ nejutu pretestību. Pie krasta zivs sāka sisties pamatīgi, tādēļ ņēmu rokās uztveramo tīkliņu.... heisā hopsā - šogad pirmā vimba.

Tad sekoja pāris tukšas copes un viena laba zivs norāvās, jo sāku steigties laika trūkuma dēļ. Copes sekoja pirmajā minūtē pēc barotavas nostāšanās. Copes diezgan cimperlīgas, bet beigās piešāvos un copi noslēdzu ar vēl divām vimbām... turklāt īstām skaistulēm - pāri par 700 gramiem tīrā sudraba:)

Rekur daļa loma - pavisam mazos plicēnus, raudas un ķīšus sākumā metu pa tiešo atpakaļ.
PunBB bbcode test

Un redzkur mājās braucējas:)
PunBB bbcode test

Man jau riktīgi labi patika - nostrādājos līks, vimbas velkot barotava divas reizes iestrēga krasta kantī un bija grūti dabūt laukā:) Konstatēju ka brekšuki un vimbas staigā. Galvenais, lai tā draza pārstāj iet, tad varēs piestrādāt:)))

Visiem ne asakas...

P.S. Ņemot vērā, ka pēdējo 5 metienu vietā izpildīju kādus 9:))) Uz auto nācās skriet, lai sieva laikus pagūtu uz darbu. Apmēram kilometru spurtiņš, ar paunām mugurā, spaini rokās un tubusu plecā pa mīkstu lauku.... arī forša izklaide:)))

38

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Jan wrote:
Maris wrote:

Labvakar!Biju apkrāvies ar darbiem un pie upes tiku tikai šodien,akurāt dzimšansdienā ... .

Sumināts Māri !!! http://i.smiles2k.net/aiwan_smiles/drinks.gif http://i.smiles2k.net/aiwan_smiles/drinks.gif http://i.smiles2k.net/aiwan_smiles/drinks.gif

...arī pievienojos!

TEAM VOLVO

39

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Vakardien braucām uz Lielupi vimbās ,tikai slikti ,ka vimbas to nezināja... smile
No Valgundes klostera puses tautas daudz ,tālāk gar upi nepabraukt ,jo nakts lietus padarījis savu sad
Ātri izlēmām šaut uz otru krastu ,jo veči no tās puses ITKĀ kautko vilka ,un vējš bija no tās puses .
Aiz Kalnciema sākās brīnumi -iespaids tāds ,it kā tur notiek riktīgs gadatirgus -uz ceļa mašīna pie mašīnas un visas tiešās piebrauktuves pie upes aizņemtas ,un tā līdz dambja uzbērumam ,ibio...
Nu ko ,brauks uz stadiona vietu ,gan ko atradīsim . Uzbraucot uz dambja redzam ,ka trīs mašīnas jau stumdās pa to ,a tur šaurs ,apgriezties nevar ...Izdomājām palikt pie šlagbauma un te kā glābējzvans piebrauc mājas ( un pirtiņas ) īpašnieks .
Nelielas diplomātiskas pārrunas un mūsu priekšā atveras vārti un mēs pieripojam pie pašas upes ( maču nometnes vieta ) .
Copes rezultāti uz trijiem -trīs skaistas vimbas +viena norāvās ,liels plicis ,10 mazi pliči + lērums ķīši ...
Pats interesantākais ir tas ,ka vimba tur bija ,un daudz ...,bet pretējā krastā smile smile smile
Onka ar riktīgu mietu un lielo svina gredzenu piesita divas normas vismaz + viņam bija duplets...Tas ir tikai ko mēs piefiksējām ,jo sēdēja viņš pirms mēs atbraucām ...Visas tika nestas uz somu .
Secinājumus katrs var izdarīt pats ,gruntene vulgaris rullē ! smile

TEAM VOLVO

40

Re: Atskaites par copi 2 / Отчёты о рыбалке 2

Apsveicu visus ar sezonas uzsākšnu! Veiksmi tiem, kas to tik plāno darīt!
Sestdien biju ar fīderīti vimbās uz Lielupi, Kalnciema pusē. 4 vimbas un 2 breksīšus četru stundu laikā dabūju. Copes jau bija krietni vairāk, nogulēju lielāko daļu. Pētīju gājputnu lidojumu, kā arī reakcija pēc ziemas gulēšanas tāda pašvaka, vairākkārt makšķerkātam garām roka lidoja smile Straume bija tāda, ka 100 gr barotava uzreiz vietā palika, bet 80gr nācās nedaudz pameklēt sev vietiņu. Šodien atkal devos turpat, cerībā vel pie vimbas tikt. Pacopēt sanāca tikai pusotri stundiņu. Sāka pa labo krastu meldrus nest, kas sestdienas dienā vairāku stundu garumā nedeva iespēju copēt Jelgavas apkārtnē. Pie savām 3 zivtiņam tikt paspēju:)