Plkst.5 nop rīta junioram temperatūru izdevās nosist uz pieņemamu un sieva deva dobro. Uz dullo sametu somā loriņus un braucu uz Buļļupi. Benzīntankā mani piečakarēja un trīs cukuru vietā pie kafijas nepiebēra neko. Sākums cerīgs:)
Nezinu cik jums tur mačos tiek dots laiks sagatavoties, bet es knapi iekļaujos divās stundās. UN copēt sāku jau līdz ar gaismiņu:)
Buļļupe apbēdināja - ūdens līmenis krietni lejā. Atradu iepriekšējās reizes vietu, kur apakšā smuks gliemezis. Šoriz tie bija 20 metri no krasta. Tuvu. Ielādēju smuku pamatiņu un paņēmu vieglo fīderi ar 20 gramu barotavu. Pirmais iemetiens pa tukšo. Otrajā neliela copīte, bet garām. Trešajā raudiņa uz 100 gramem ieceļo zivju glabājamā tīkliņā. Kaut kur aiz muguras pāri niedru galiem sāk līst laukā kodīgi saules stari. Auksts pēc suņa. Vējš velk gar niedru stūri... prasās bļitkotāja drānas vilkt laukā no skapja dziļā stūra.
Nu tā pamazām štepselēju pa kādai mazai raudelei, līdz vienā cēlienā jūtu, ka galā ir kas ņiprāks.... izrādījās rauda uz gramiem 300. Pēc tam atkal mazkalibra raudeles. Vienubrīd iestājās cerīgs klusums. Jau ieprieks šajā vietā bija gadījumi, kad pēc klusuma parādās brekšuki vai kāda cita rupjzivs. Taču šoreiz manu cerīgo noskaņu izjauca motorlaiva, kas pilnā ātrumā pārnesās pāri iebarotajai vietai. Paātrināju barošanas tempu un raudeles atgriezās. Atkal brīdī, kad likās, ka copes kļūst cerīgākas un nav vars raudeļu aso uzsitienu, pāri barotajai vietai pārjāja riktīgs kuteris uz kura klāja vēl skanēja skaļš bumsi, bumsi.... ibio...
Sakodu zobus un turpināju izstrādāt uzbaroto vietu. Brīdī, kad raudeļu copes sāka kļūt retākas.... pāri iebarotajai vietai atkal pārjāja motorene....
Tā arī paliku ar neatšķaidītu raudu lomu. Kopumā neslikti, bet biju cerējis arī uz kādu ņiprāku zemūdens iemītnieku.
P.S. Īsti neiebraucu to motoristu taktiku. Buļļupe plata diezgan, jājies pa vidu cik tev tīk. Kādēļ ir jābrauc pa kanti, turklāt tuvo kanti. Man nav iebildumu, ka kāds velcētājs pārbrauc pāri lēnām pukšķinot, jo viņš arī zivis meklē tur kur tās ir, bet ja tu vinkārši nesies ar motoreni tālēs zilajās, vai tiešām nevar laist pa upes vidu... nesaprotu...
Nākamreiz laikam būs jāņem divas distances un viena jāieliek lielajā dziļumā. Tur mazāk tās motorenes traumēs zivīm apetīti.