81

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2019 / ЛЧ по фидерной ловле 2019

Ja pareizi saprotu tad KK runā par šo:
3. Godīga spēle
-Visiem sporta organizāciju dalībniekiem un iesaistītām pusēm attiecībā uz personām, kuras tie iesaista sporta aktivitātēs, jāizturas ievērojot taisnīguma principu un ir aizliegts izturēties nevienlīdzīgi.

- Visām iesaistītajām pusēm ir stingri aizliegts veikt jebkuras darbības jebkādā veidā ar mērķi manipulēt vai mākslīgi mainīt vai labot jebkuru sacensību rezultātus vai nodrošināt nelikumīgu labumu vai priekšrocības jebkuram.

- LMSF rīkoto sacensību, Latvijas čempionātu, to posmu tiesnešu lēmumiem ir jābūt neatkarīgiem, godīgiem un jānodrošina godīgas spēles principi.

P. s. Atkārtoti izlasot Pušu saraksti-vainīgā Puse jau šī 3.punkta pārkāpumus publiski atzīst! Jo interesantāka būs sapulce-interesanti kā reaģēs pats LMSF!

MC

82

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2019 / ЛЧ по фидерной ловле 2019

Kaspar, te runa gāja par BURTISKU rupjību! )) Es nedaudz pielaboju tekstu, jo te sāka iet augstos toņos - nesmuki. ))


P.S. Par tēmu, cenšos vienmēr strādāt tīri, to pašu cenšos panākt arī komandā. Bet tas nenozīmē ka, nevaru atbildēt ar netīru spēli! Gribētos lai mēs atrodam kādu risinājumu šai problēmai un vienīgais ko es redzu - sektorus jāpalielina. Nav iespējas pie katra dalībnieka nosēdināt pa 1 tiesnesim. Un rakstīt noteikumus 150 lappusēs arī būtu stulbi. Manuprāt noteikumi ir kā instrukcija.

83

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2019 / ЛЧ по фидерной ловле 2019

Labdien kungi, esmu nepatīkami pārsteigts lasot forumu, diemžēl nevarēšu piedalīties, tāpēc nolēmu savas 5 kapejkas ierakstīt arī.
Pirmkārt vēlos apsveikt visus uzvarētājus gan komandu vērtējumā gan individuāli, objektīvi jūs bījāt visu sezonu labākie un to ir pierādījuši! Otrkārt visu fīdersporta saimi ar pirmo vēsturisko LČ komandām, ļoti ceru ka pēc 16.10 ne pēdējo.
Treškārt ar to ka nedaudz izmainot pieeju, ir mainījies dalībnieku skaits, ļoti daudz jaunu, iesācēju sporta.
Protams attīstīties vajag arī turpmāk, dinamikai jābūt vēl drošāk un straujāk, labi ka veidojās vēl klubi, tas nozīmē ka fīdera sportam ir potenciāls un resurs, pirmkārt cilvēku resurs kuru jāprot akumulēt un pielietot lietas labā.
Kā viens no risinājumiem no klubiem deliģēt tiesnešus lai katrā zonā ir 1 tiesnesis kurš atbild par zonu, vecākais tiesnesis ir zinoš respektējams ideāli bez piederības.
Organizācija pateicoties Vladislavam mainījās uz labo pusi no posma uz posmu, tas ka 4 posmā parādījās lapiņas ar komandu dalībniekiem kur ērti un ātri var ierakstīt izlozēto sektoru un zonu, ir labs risinājums.
Posmu organizēšanu ir jānodrošina vienā standarta, tas nozīmē ka ja kāds klubs apņēmās organizēt posmu nosacījumi jābūt saprotami ka sektori un zonas ir jau dienu pirms oficiālā treniņa, papildus piedāvājumi ēdināšana, ūdens un citas ekstras.
Par sektoru izmēru, diskusija ir vērts būt, jo te tiks atrisināti 2 jautājumi, jaunie ūdeņi un izvietošana, 4 posmā es pirmā diena B 5, ar platumu zem 7 metri ar bedri pa vidu sektoram, kaut kā ne visai ērti sevišķi ja vajadzētu tālo distanci pētīt. Bet saprotu ka ideālo ūdeņu ar taisniem krastiem  gandriz tā kā nav, tad jāskatās vairāk uz citām iespējām.
Svēršanās, pēdējā posmā varētu anulēt A u B zonas rezultātus, jo ticamības moments tiem pierakstiem ir vismaz aizdomīgas, bet šis proces ir svarīgāks par visu, tā pat kā uzglabājamā tīkliņa pārbaude, kā arī izbirtās zivs savākšana ar visu svara pieaugumu, tas vairāk par tiesnešu kvalitāti un disciplīnu.
Par barības un ēsmas pārbaudes kārtību, man nav pieredzes, var būt tiem kuri brauc ārzemēs ir kādi novērojumi, bet tas process ir bezjēdzīga formalitāte, tas ka platformā ir un uz galda stāv noklāts ar dvieli neviens neskatās, daži pārbaudes traukus tā arī saturu neizmanto jo vis kas vajadzīgs stāv kaujas gatavībā.
Par treneriem, vajag atzīt ka te ir reāls haoss, pirmkārt treneris ir treneris un viņš ir viens komandai, runneri var būt vairāki bet neviens to procesu nereglamentē, un ej tu saproti kurš ir kurš tev aiz muguras novēro ko tu dari, pie tā jābūt ētikai, nu nevar sveš vērotais elpot pakausī stundu.
Par pārmetumiem un protestiem, sports ir nežēlīgs un bez kompromisēm, ja jūms ir ambīcijas un vēlme būt labākais no labākajiem, tad ir dažādu veidi kā sasniegt rezultātu, katrs izvēlas pēc savas sirds apziņas un morāles, un kas mēs esam lai viņus aprunāt par to? Mūsu NG ir spilgti pierādījis kā to ir jādara, pareizi un pēc reglamenta Garifs bija nomests no zonas uzvarētāja, Toms arī tika sodīts ar rezultātā anulēšanu, 4 posmā neviens protests netika iesniegts, tātad sportisti ir apmierināti ar pretinieku darbībām, nav smuki jūs teiksiet? Bet tā ir realitāte, man arī dzīvē gadās cilvēki ar kuriem ir jāstrādā ikdienā bet šņabi es ar viņiem pat vienā meža dzert negribētu, pretiniekus ne izvēlās, jābūt vienkārši stiprākiem par viņiem, vai jāklusē.
Kopumā tas ir viss, paldies Jums kungi par pieredzi, par iespēju cīnīties kopā, par labu gara stāvoklī neskatoties uz rezultātu. Ceru ka rītdienas strīdā piedzims jauns un pozitīvs risinājums.
Ar cieņu, Eduards CMS FT

Before release, catch someone fish ...