121

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

NG wrote:

Volvo, pulkstenīti vajag sev priekšā turēt, pulkstenīti, i laiku zināsi i sekundes skaitīsi....

Bet ja zivs atskanot signālam nav pilnībā no ūdens izvilkta, tad tā ir jāatlaiž, tur nav variantu, ja zivi neatlaiž, tad vai nu anulē visu rezultātu, kas ir galējais variants, vai kā bija ar Andžuku, neieskaita lielāko zivi......un ta sir tikai godīgi

Vot par pulkstenīti piekrītu .:)
Sestdien kāda zivs netika atlaista...

TEAM VOLVO

122

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Nu staigāt jau var, tikai līdz barību kontrolei, pēc tam gan man liekas ka jāpaliek savā vietā, jo līdz startam paliek faktiski 30 minūtes. smile Tad vēl par svēršanu, ja esi nosvērts skrien kur gribi, bet līdz tam laikam pareizi būtu gaidīt tiesnešus savā sektorā. Tad vēl punkts par līdzjutējiem, nu dikti jau nesmuki ir kad sektorā sasēžās bariņš ar alus dzērājiem. Cita lieta atnāk kolēģis, sauksim to par treneri. big_smile Man piemēram ar ne visai omulīga sajūta kad jāatskatās uz aizmuguri vai tur nestāv kāds paziņa, bail ka ausis nenorauj ar barotavu! Un tas dažreiz saspringtos brīžos izsit no ritma.

123

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Principā visus ieteikumus un pāris domas no sevis jau šodien pievienoju, nu te būs tāds melnraksts. Ja tomēr vajag ko pielabot sakat. ne jau es vienbalsīgi pieņemšu lēmumu. smile



Nolikums.

Sacensību mērķis

Makšķerēšanas sporta  popularizācija.
Noskaidrot 2015. gada labākos sportistus makšķerēšanā ar fīderi.
Noteikt  Latvijas izlases komandas kandidātus startam 2016.gada PČ makšķerēšanā ar fīderi.

Laiks un vieta.

Sacensības notiek trijos posmos, katrs sacensību posms ilgst trīs dienas

1. kārta
2. kārta
3. kārta

precīza sacensību vieta tiks paziņota ne vēlāk kā trīs nedēļas pirms sacensību datuma, vietas izvēla atkarīga no dalībnieku skaita un laika apstākļiem.
Sacensību organizators – SIA „Ēsma”  (reģ. nr. 40103127663, Āraišu iela 15, Rīga, LV – 1006).
atbildīgais  Igors Losevs ( mob. tālr. 28864021, e-pasts  - dresden@feeder.lv )


Sacensību dalībnieki.

Sacensībās var piedalīties  dalībnieki, kuri pārstāv kādu no organizācijām, kura ir LMSF sastāvā. Dalībniekiem līdzi jābūt personu apliecinošiem dokumentiem un nepieciešamības gadījumā arī makšķernieku kartei.
Dalībnieku skaits nav ierobežots,  dalībnieku reģistrācija pa e-pastu  - dresden@feeder.lv tiek pārtraukta  trīs dienas pirms sacensībām. Dalības maksa katram dalībniekam par vienu trīs dienu sacensību posmu ir 15 ( pietspatsmit ) eiro , dalības maksu iemaksā organizētājam skaidrā naudā vai bankas kontā SEB BANKA konts LV35UNLA0034103893100

Iepriekšēja pieteikšanās un reģistrācija LR čempionātam fīdermakšķerēšanā pa mob. tālr. 28864021 un SIA „Ēsma” makšķerēšanas piederumu veikalos:

Dzelzavas iela 21A, tālr., 67514040
Ģertrūdes iela 64, tālr., 67242224
Brīvības gatve 211, tālr., 67281305
Mūkusalas iela 73, tālr., 67893000
Ādaži, Rīgas gatve 5, tālr., 67996380



Sacensību noteikumi.

Sacensības notiek, ievērojot Makšķerēšanas noteikumus Latvijas Republikas ūdenstilpēs un citus tiesību aktus, kuri ir spēkā attiecīgajā vietā.
Makšķerēšanas ilgums vienā kārtā 5 stundas, sagatavošanās ilgums pirms katras kārtas ir 90 minūtes, no tām pēdējās 10 minūtēs pēc atsevišķa signāla  ir atļauts iebarot.

  • Makšķerējot, mērot dziļumu un regulējot iemetiena attālumu  ir atļauts izmantot tikai vienu fīder makšķeri aprīkotu ar marķiera svinu, bet sacensību sektorā var atrasties neierobežots skaits citu rezerves makškeru un sistēmu.

  • Makškerēt atļauts tikai ar sistēmām, kurās starp barotavu un makšķerkāta galu nav izvietoti nekāda veida ( mezgli, gumijas vai silikona gabaliņi,  svina skrotis u.t.t.) barotavas slīdēšanu pa auklu bremzejoši priekšmeti. Makšķerēt atļauts tikai ar barotavu.

  • Maksimālais barotavas izmērs ir 5 * 7cm, minimalais pavadiņas garums ir 50 cm, atļauts izmantot tikai vienžubura āķus ne lielākus par 10. numuru

Piemērs.
http://s6.uploads.ru/hXmKU.jpg


  • Lai mazinātu barotavas un sistēmas noraušanās iespejamību metiena brīdī, atļauts izmantot ar šok-līderi (shock-leader) aprīkotas sistēmas.

  • Zivju uzglabājamajam tīkliņam jābūt vismaz 3 metrus (ieteicams 4metri)  garam, sacensību dalībniekiem jābūt līdzi zivju uztveramajam tīkliņam.

  • Katrs sportists vienā sacensību kārtā drīkst izmantot ne vairāk kā 12 (divpadsmit) litrus barības. Barībai pirms tās kontroles jābūt gatavai, samitrinātai. Barības apjomā ietilpst arī visi aromatizatori, sausās un šķidrās piedevas. Dzīvo ēsmu apjoms nedrīkst pārsniegt 2,5 litrus, no tiem motilis (džokeris) nedrīkst pārsniegt 0,5 litrus pluss 1/8 no litra jeb 125 ml motiļa ēsmas tiesai. Visa dzīvā ēsma jauzrāda speciālā tarā, uz kuras skaidri saskatāms tās tilpums. Līdz barības un ēsmas pārbaudei tos nedrīkst pievienot vienu otram, ja barībā tiks konstatēta dzīvās ēsmas vai tās daļu klātbūtne,  tā tiks ierobežota pēc dzīvās ēsmas limita, tātad, līdz 2,5 litriem.

  • Ēsmu un barības kontroles laikā, barības spaiņiem un ēsmu tarai jāatrodas uz ārējas sektora robežas.

  • Kā ēsmu atļauts izmantot tikai dzīvas ēsmas un dabīgas izcelsmes augu valsts produktus (kukurūzu, zirņus, graudus) , aizliegts izmantot dzīvas un beigtas zivis un to gabalus, ēsma nedrīkst būt vairāku komponentu maisījums (maize, mīkla, makaroni, peletes, boilas u.t.t.), ēsmai jabūt uzdurtai uz āķa
Iebarošana atļauta izmantojot tikai barotavas, mest barību ar roku, šaut ar kaķeni vai kadu citu ierīci aizliegts.

   • Sektorā nedrīkst ienākt līdz nav atskanējis pirmais signāls, nav atļauts ārpus sava sektora montēt makšķeres un jebkādu citu sacensībām paredzēto aprikojumu.

   • Katram sacensību dalībniekam makšķerējot jāievēro sava sektora robežas. Sacensību laikā sektorā drikst ienākt tikai treneris un tiesneši. Zivis kas tiek izvilktas no ūdens pēc beigu signāla netiek ieskaitītas kopējā lomā, ja ir konstatēts pārkāpums tiesnesis drīkst atsvabināt lielāko noķerto zivi.

   • Pēc barības un ēsmu kontroles aizliegts pamest savu sektoru līdz lomu svēršanai. Pamest savu sektoru, vai nodot mantas drīkst tikai tiesneša klātbūtnē.

Par katru pārkāpumu (neatļautas sistēmas vai ēsmas pielietošana, uztveramā tīkliņa neesamība, vairāku kātu vienlaicīga lietošana u.c.) sportistam tiek izteikts brīdinajums, ja sportistam jau ir divi brīdinajumi un tiesnesis izsaka trešo, tad sportista uzrādītais rezultāts var tikt anulēts,  par to lemj sacensību galvenais  tiesnesis un LMSF valdes pārstāvis.

Katrs sacensību dalībnieks pats ir atbildīgs par savu drošību makšķerēšanas laikā.

Sacensību norise.

Obligātais treniņš

8.00 - 21.00

Pirmā sacensību  kārta.

8.00 - 8.45 – dalībnieku reģistrācija un sacensību sektoru izloze.
8.50           –  sacensību atklāšana
9.30           -   pirmais signāls – ieiešana sektoros
10.15         –  otrais signāls  - barības un ēsmas limita kontrole
10.50       –    trešais signāls – iebarošanas sākums
11.00       -    ceturtais signāls – makšķerēšanas sākums
15.55       –   piektais signāls – brīdinājums, ka atlikušas vel 5 minūtes
16.00       –   sestais signāls – makšķerēšanas beigas
16.01        -   zivju svēršana, rezultātu apkopošana

Otrā sacensību kārta.

8.00 - 8.30 – sacensību sektoru izloze
9.00         -    pirmais signāls – ieiešana sektoros
9.45           -  otrais signāls – barības un ēsmas limita kontrole
10.20         -  trešais signāls – iebarošanas sākums
10.30         -  ceturtais signāls – makšķerēšanas sākums
15.25         -  piektais signāls - brīdinājums, ka atlikušas vel 5 minūtes
15.30         -  sestais signāls – makšķerēšanas beigas
15.31         -  zivju svēršana, rezultātu apkopošana
16.30 – 17.00 – sacensību uzvarētāju apbalvošana

Sacensību uzvarētāju noteikšana.

Sacensību kārtas uzvarētāju nosaka pēc viņa noķertā loma kopsvara, par izcīnīto vietu sacensību kārtā sportistam tiek piešķirts ieņemtai vietai atbilstošs punktu skaits (piemēram, par 1.vietu – 1 punkts u.t.t.). Par sacensību posma uzvarētāju tiek atzīts sportists, kuram pēc divām sacensību kārtām ir vismazākais punktu skaits, vienādu punktu skaita gadījumā par uzvarētāju tiek atzīts sportists, kuram ir lielāks abās kārtās noķerto zivju kopsvars, attiecīgi par čempionāta uzvarētājiem tiek atzīti sportisti, kuri visos sacensību posmos iegūst mazāko punktu kopsummu.
Ja sacensību dalībnieku skaits pārsniedz 20 sportistus, tad tiks veidotas attiecīgi  3 un vairāk zonas ar vienādu sportistu skaitu katrā zonā. 

Apbalvošana.

Sportisti, kas izcīnījuši 1. , 2. un 3. vietu katrā sacensību kārtā  saņem attiecīgas medaļas, kā arī atbalstītāju balvas, čempionāta uzvarētāji saņem attiecīgas medaļas un piemiņas kausus.


P.S. Tiesneši jau arī ir cilvēki, noteikti būs dažādi atgadījumi un katram var gadīties piemēram veselības problēmas. Tados gadījumos var normāli aprunāties ar tiesnesi un 100% būs pretīmnākšana. Bet manuprāt LČ jābūt arī disciplīnai, tas nav kauss ar vien biežāk caļi brauks uz starptautiskajiem mačiem, bet tur tāda laža var dargi maksāt!

124

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

NG wrote:

No nākošā gada PČ nevarēs makšķerēt ar svinu, tikai mērīt sākumā, to vajag ielikt tas viens....

Par tiem sektoriem un staigāšanu, es tomēr piedāvāju šo punktu mīkstināt, jo .... Piemēram Lielupē , kad slimoju un man uz krūmiem bija jāskrien ik pa 15 minūtēm smile:):) biaj jāpārkāpj smile:), pietam.... Nu ja kāds grib kaut ko ienest sektorā lieku, tad ienesīs tik untā smile:):), bet daudzi atbrauc ar vienu auto, var kaut ko aizmirst, ir ģimenes, ir iesācēji, kuriem tās 90 minūtes ir ļooooti garas smile:):), tie, kuri cīnas apr kaut ko tik un tā nekur diži nestaigās, citi lai taču brīvi kustās, kad tad vēl paskatīsies uz citu inventāru, sistēmĀm ja ne tad, kad tās viss ir izlikts....

Es tomēr esmu par to, ka LČ ir svētki un uz tiem ir jābrauc ar prieku, nevis kā uz labošanas darbu izolatoru...:):):), ir lietas, kurām jabut obligāti, piemēram in line , sačoks, pavadas garums u.t.t., bet ir lietas, kur var neiestāties ļoti principiāli...

Par izlasi runāsims vēlāk, bet pat reiz jau var ļoti aktīvi spriest par 1. Kārtas vietu, jo novembrī jau jānodod sarakstus federācijā un tad tālāk uz apstiprināšanu..., vajag stāvošu ūdeni, mums nav un mēs nemākam tādā ķert, jāmācās..., es piedāvāju Mālpili, zivis ir, krastu viņi paši izpļauj u.t.t., ir vietējā kluba pretimnākšana, es mēneša beigās aizbraukšu krastu nopētīt, bet zivju ziņā labāk kā Zundā būs noteikti smile:):)

Ups...tikko izlasīju Tavu postu un esmu gatavs mīkstināt savu pozīciju ...:D
Ir tak tiesneši šogad biezā slānī .
Bet ja notiek tupa tautas staigāšana pa sektoriem -nu nevar tā !

TEAM VOLVO

125

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Obligātais treniņš
8.00 - 16.00

Šo var detalizētāk ?

TEAM VOLVO

126

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

volvo wrote:

Obligātais treniņš
8.00 - 16.00

Šo var detalizētāk ?

Var, mēs to varētu detalizēti izrunāt kopīgā tusiņā, kaut kad sezonas noslēgumā. Reāli jau nevar piespiest nopietni attiekties pret oficiālo treniņu, bet tik pat labi varētu to treniņu aizliegt! big_smile
Piemēram Kalnciemā reāli dominēja A zona, faktiski tur visvairāk arī trenējās un attiecīgi pirmajā maču dienā normāli atsaucās brekši. smile

Mums vēl daudz kas jāapgūst un jāmācās. Varu minēt kā piemēru pludiņmačus, tur cik zinu pret oficiālo treniņu visi attiecās pa nopietno.

127

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Ja par svešajiem, tad piekrītu, tiem nevajadzētu sektoros atrasties, mana doma bija par dalībniekiem , neredzu neko sliktu, ja viņi var patusēt savā starpā ....

Par mantu novākšanu un jau nešanu uz mašīnu pēc finiša, noteikti nepiekrītu, visos PČ var mantas nest jau uz mašīnu, ja svērāju brigāde vēl ir tālu, tās ir organizatora, nevis sportista problēmas....

Man visas sacensības ir vienādas, gan kausi, gan LČ, gan starptautiskās sacensības , kā jau teicu, es esmu par to, ka ir lietas, kuras var mīkstināt, pašiem vien labāk, labāka gaisotne...
Piemèrs ir piesprādzēšanās mašīnā, it kā ir obligāta, bet... parasti deļ tā vien nestādina un sodu neraksta smile:):)

Vēl par nolikumu, par brīdinājumu nekādus punktus nevienam nepieskaita, 2 brīdinājumi dzeltenās kartītes  sezonas laikā un rezultāts tiek anulēts ...., bet..... ja mēs ejam to ceļu, tad tiesneši nedrīkst tusēt kopā ar sportistiem un nedrīkst vēl no rīta staigāt alu dzerot...., nevienam konkrēti neko nesaku, visi ir cilvēki un visi grib atpūsties, tāpēc arī piedāvāju mīkstināt dažus punktus, visiem būs vieglāk dzīvot smile:):)

128

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Oficiālais teeniņš ir jāpagarina līdz 21.00 , pēc 21.00 neviens nedrīkst būt pie ūdens, bet visiem nav jābūt uz 8..., ir darbi u.t.t.,

Pludā ir palikuši tikai paši slimākie, tāpēc arī uz treniņu atbrauc 19 no 20 cilvēkiem , agrāk kad bija komandas, tad komandai bija tie 5 izlozētie sektori obligāti jāiebaro, jo pludā tomēr cope ir pie krasta vairāk, fīderī tas nav tik aktuāli, jo copes distance ir liela unļoooti dažādas

129

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Mēs tak arī tusējam visu rītu līdz izlozei un pat līdz barību kontrolei, vai tad maz laika? smile
Es mantas salieku sektora malā, principā ja mašīna atrodās blakus var jau krāmēt iekšā, noteikti tas ir pieņemami. Bet ja sāk klaiņot visi 30. dalībnieki pa visu trasi nu tas jau ir stulbi. Sanāk tāds tirgus variants, būs riktīgs bardaks un tur nekāda labuma es nesaskatu. jau tagad katram atsevišķi ir jastāsta elementāras lietas, daudzi noteikumus nelasa un uzskata ka tas nav vajadzīgs.
Jauniņie esam arī mēs ārpus latvijas un tur nezkāpēc neviens neauklējās. smile Mums tak ir kausi kur var ālēties pēc sirds patikas un izmēģināt savus spēkus un tad jau paši var izlemt vai gribās maukt nedaudz nopietnāk.

Tās pašas tārpu kastes, ja neieviesīsim tad visi tie limiti ne kā nav vērti, viens var atskaldīt motili ar zemi jebkurā kastē un tiesnesim jātic uz vārda ka tur ir limits, bet cits kā jefīņš ievēro noteikumus un jūtās muļķis. smile

130

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Baltkrievijā otrajā dienā man aizrādīja ,ka pie mašīnas ,  pirms tiesneši nav  atnākuši,- nevajag līst... big_smile

TEAM VOLVO

131

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

volvo wrote:

Baltkrievijā otrajā dienā man aizrādīja ,ka pie mašīnas ,  pirms tiesneši nav  atnākuši,- nevajag līst... big_smile

Man aizrādījums bija lietuvā, iegāju sektorā pirms signāla aplūrēt krastu vai nevajag zāli nocirpt kopš tās reizes ja kaut ko nezinu, labāk sagaidu tiesnesi un apjautājos. Dikti negribās pievilt komandas biedrus, pēc tam var netikt līdz mājām! smile

132

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Dresden wrote:

Mēs tak arī tusējam visu rītu līdz izlozei un pat līdz barību kontrolei, vai tad maz laika? smile
Es mantas salieku sektora malā, principā ja mašīna atrodās blakus var jau krāmēt iekšā, noteikti tas ir pieņemami. Bet ja sāk klaiņot visi 30. dalībnieki pa visu trasi nu tas jau ir stulbi. Sanāk tāds tirgus variants, būs riktīgs bardaks un tur nekāda labuma es nesaskatu. jau tagad katram atsevišķi ir jastāsta elementāras lietas, daudzi noteikumus nelasa un uzskata ka tas nav vajadzīgs.
Jauniņie esam arī mēs ārpus latvijas un tur nezkāpēc neviens neauklējās. smile Mums tak ir kausi kur var ālēties pēc sirds patikas un izmēģināt savus spēkus un tad jau paši var izlemt vai gribās maukt nedaudz nopietnāk.

Tās pašas tārpu kastes, ja neieviesīsim tad visi tie limiti ne kā nav vērti, viens var atskaldīt motili ar zemi jebkurā kastē un tiesnesim jātic uz vārda ka tur ir limits, bet cits kā jefīņš ievēro noteikumus un jūtās muļķis. smile

Lietuvā ,TUBERTINI kausā katrā zonā izlozes kārtībā vienu pārbauda par inventāru u.c.
Nesaku ,ka mums tas jādara ,bet viela pārdomām .

TEAM VOLVO

133

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Dresden wrote:
volvo wrote:

Baltkrievijā otrajā dienā man aizrādīja ,ka pie mašīnas ,  pirms tiesneši nav  atnākuši,- nevajag līst... big_smile

Man aizrādījums bija lietuvā, iegāju sektorā pirms signāla aplūrēt krastu vai nevajag zāli nocirpt kopš tās reizes ja kaut ko nezinu, labāk sagaidu tiesnesi un apjautājos. Dikti negribās pievilt komandas biedrus, pēc tam var netikt līdz mājām! smile

Reizēm jau arī rīkotāji apkakājas ,Karluham tur būtu ko teikt...-tas par Lietuvu ... smile

TEAM VOLVO

134

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

NG wrote:

... , pēc 21.00 neviens nedrīkst būt pie ūdens, ...

Kāpēc ???? Kāds tam loģiskais pamatojums????

LSMK-MILO

135

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

• Makšķerējot, mērot dziļumu un regulējot iemetiena attālumu  ir atļauts izmantot tikai vienu fīder makšķeri aprīkotu ar marķiera svinu, bet sacensību sektorā var atrasties neierobežots skaits citu rezerves makškeru un sistēmu.

Vai brīdī kad viena makšķere iemesta, drīkst k-ko pilnveidot vai pārsiet rezerves makšķerēm????

LSMK-MILO

136

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Jan, lai ūdens dabū atpūsties...

siluro - mērkt ūdenī nedrīkst noteikti ..., pludā nedrīkst arī ņemties gar otru makšķeri, ja viena ir ūdenī..., fīderī... cik esmu redzējis visur kāds kaut ko pieregulē, nomaina pavadiņu u.t.t.

Leiši npoteikti nav labākais piemērs uz ko skatīties organizatoriskajā ziņā, smile:):)

katrā valstī ir savas īpatnības organizācijā, Krievijā ir īpašs gemorojs, PČ visumā ir ļoti demokrātisks, neviens us pirkstiem neskatās, ir obligātās lietas un ir lietas, kuras ir tik pa cik  smile

LČ nevajadzētu palikt par pasākumu, kur nevis sportists ir galvenais, bet gan tiesneši..., noteikumi ir jāzin, pietam perfekti, piekrītu par bundžām, piekrītu par baŗības kontroli, bet .... to visu var pasniegt savādāk, manuprāt ļoti laba šajā ziņā bija LČ 3. kārta ....

zeme ar motile, tātad bez ierunām pus litrs un nav variant, otru reizi būs moti;lis bez zemes u.t.t.

bet kopumā jau bija ok smile:):)

137

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Daudzam piekrītu, es domāju noteikumos ir daudz kam jābūt aprakstītam. Šis gads parādīja nepilnības. Principā jau barības kontroli var pārnest par kādām 20 minūtēm un tad nu gan laika parunāt un izstaigāties būs gana, turklāt tiesnešu mums patreiz netrūkst un izkontrolēt ēsmas var pa kādām 10 minūtēm.
Neko super sarežģītu neesmu ierakstījis, izmainījis. Viss diezgan saprotami un vienkārši.



1. Jaunajos noteikumos nedrīkstēs ķert ne ar ko citu izņemot barotavu, tas ir ierakstīts.

2. Dzīvo ēsmu apjoms nedrīkst pārsniegt 2,5 litrus, no tiem motilis (džokeris) nedrīkst pārsniegt 0,5 litrus pluss 1/8 no litra jeb 125 ml motiļa ēsmas tiesai. Visa dzīvā ēsma jauzrāda  speciālā tarā, uz kuras skaidri saskatāms tās tilpums.

Kādam ir pretenzijas pret motiļa daudzuma palielināšanu?

3. Ēsmu un barības kontroles laikā, barības spaiņiem un ēsmu tarai jāatrodas uz ārējas sektora robežas.

4. Sektorā nedrīkst ienākt līdz nav atskanējis pirmais signāls, nav atļauts ārpus sava sektora montēt makšķeres un jebkādu citu sacensībām paredzēto aprikojumu.

Nu te arī it kā viss skaidrs, noteikumi pirmkārt domāti lai saudzētu inventāru, savādāk tā skraidīšana ar kātiem gar krastu agri vai vēlu beigsies slikti.

5. Katram sacensību dalībniekam makšķerējot jāievēro sava sektora robežas. Sacensību laikā sektorā drikst ienākt tikai treneris un tiesneši. Zivis kas tiek noķertas pēc beigu signāla netiek ieskaitītas kopējā lomā, ja ir konstatēts pārkāpums tiesnesis drīkst atsvabināt lielāko noķerto zivi.

138

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Paldies labajiem tiesnešiem, kas pēc barības pārbaudes, tomēr atļāva Agrim.Z. otrā dienā man iedot 200gr baltos, citādi paliktu  pie saujas pinku un svaiga gaisa. Iepriekšējā dienā viens stulbs kuteris ar vilni apgāza visus traukus, kurus neapdomīgi biju novietojis par zemu. Saprotu, ka pārkāpums, bet man kā jauniņajam tika šis grēks piedots un būs laba mācība.

139

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

Pirmkārt paldies organizatoriem par LČ. viss bija ļoti smuki

Dažas lietas kas manuprāt butu labojamas ..
Kalnciema un līdzīgas vietas vajag pļaut visas niedres lai var redzēt konkurentus.
Liegumam iziet no sektora pec tārpu pārbaudes, LČ apstākļos kur nav individuālie tiesneši, uzskatu nevajadzīgu. Pirmkārt ja gribas var visu lieku ienest ari pirms pārbaudes  otrkārt tas mazina komunikāciju starp dalībniekiem. Jo no ritēm vajag izdarīt daudzas lietas, sagatavot barību, tārpus, visu apdomāt. Bet kad jau viss salikts barībā un tārpi sagatavoti un tev jāsēž zona 30 minūtes ka durakam…. Citiem varbūt vajag vairāk laika bet es līdz tārpu pārbaudei parasti paspēju pilnībā sagatavoties 
FIPS noteikumus labos gada beigas tad ari jāveic izmaiņas LV nolikuma.

Uz Novembra beigām plānosim sapulci par izlases veidošanu nākamā PČ Holande.
Līdz tam laikam visi kas gribētu braukt var apdomāt savas iespējas veltīt šim pasākumam 2k EUR. Holande dārgā valsts, mazāk diez vai sanāks.

VT

140

Re: Sacensību pasākumi, apspriede / Спортивные мероприятия, обсуждение

NG wrote:

Jan, lai ūdens dabū atpūsties...
...

OK skaidrs.
Tikai katrs aizliegums parasti rada pret reakciju. Manuprāt šāds aizliegums ir lieks, it sevišķi tad ja vēlamies mīkstināt noteikumus. Kaut kā nav novērots ka sportisti pa nakti aizrautos ar makšķerēšanu, ja nākošā dienā jāsacenšas, bet citiem tāpat neaizliegsi.

LSMK-MILO