461 (edited by Maris 2013-11-30 19:30:17)

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Izdevās arī pēdējā novembra dienā pacopēt un pie tam vēl Lielupē.Šogad jau trešo reizi-copes vietu ģeogrāfija paplašinās,tas priecē. Rīts gan neko labu nesolīja,aiz loga -6,Rīgā -4.Upmalā vēl vēsāks,ap 10 pat iekūrām ugunskuru vēdzeļotāju gaumē.Tādos mīnusos nebiju fiderējis.Uzreiz jau uzliku mono,īpašu problēmu nebija tik paretam vajadzēja patīrīt gredzenus.Par pašu copi gan neko īpašu nav ko pateikt,laikam jau praktiski decembrī tā jābūt.Pirmajos trijos metienos divas raudiņas,tālāk visai retas un neizteiksmīgas copītes un tā līdz pat vakaram.Bračkam pašā sākumā divas labas zivis palika piekrastes zālē-obidna.Aleksejam man blakus nedaudz labāk,copes vairāk un rezultātā divas lielākās zivis -vietējais kā nekā smile .Sāku ar Traper ziemas barību Fishmix,vēlāk pamainīju distanci un pārgāju uz nedaudz pašķaidītu grosgardonu-izmaiņu var teikt nekādu.Traucēja ik pa brīdim peldošie vižņi.Godīgi sakot īpaši ar nesaspringām par rezultātu,sezona bija gara un tēmu apspriešanai netrūka smile .Rezultātā 7 raudiņas,viens asarīts un tas superbonus kas bildē.Spainī tas ko bijām ar Alekseju sametuši tīkliņā.Bračkam ar apmēram tāpat.Kopsumā ideāla diena pie ūdens,liels paldies Aleksejam un pārējiem par kompāniju,gan jau nākošgad tiksimies atkal pie ūdeņiem.
http://s6.uploads.ru/gs1vf.jpg

CMS Valmiera

462

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Bijàm Kuivižos, bet tur - 9 grādi un visa osta aizsalusi, ledus pusķieģeli turēja, veči upītes galā kaut ko bakstījās, bet mēs griezām riņķī un pēc stundas bijām Voleros, veču daudz, pat ļoti daudz, kaut ko ķēra arī, mēs ar Vladislavu pa abiem stundās 4 savus kg 3 salasījām uz fīderīti, bet baro kopt ar  roku smile:) kā GAujā, ļoti smukas raudas, lieli pliči un pāris brekšuki, loooooti daudz tukšo copju, vajag izgaidīt, bet to es nemāku, tikai uz beigām sapratām kā samazināt tukšo copju skaitu smile:), tad bija ok

Zivis tur ir daudz un dikti smukas,  rīt brauksim ar pludiņiem, ar garajām bezriņķenēm, rīt bûs siltāks smile:)

463

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Скорее всего сегодня завершил сезон, если конечно погода не преподнесет сюрприз. С утра было достаточно комфортно. безветренно, небошьшой мороз. Но уже к часам 9 мороз значительно усилился и еще через часик озеро стала накрывать наледь. К обеду ловить стало попросту невозможно.

http://rigahost.eu/img/nr1.jpg

http://rigahost.eu/img/nr2.jpg

http://rigahost.eu/img/nr3.jpg

Улов не впечатлил, как в прочем за последние пару месяцев. Сковородка мелочи, и как бонус к окончанию сезона, лещик на кило сто. Клевало по сути всего часик, как только стала появляться наледь клев полностью прекратился. Что интересно, лещь был набит икрой. Или я чего-то не знаю или погода так измывается над природой.

http://rigahost.eu/img/nr4.jpg

Если говорить о сезоне в целом, то думаю что прошел он не плохо, особенно если учесть что это мой первый сезон. Ничего выдающегося поймано небыло, но экземпляров в районе одного кило было пойманно достаточно. Начало сезона было успешнее его окончания. Надеюсь что полученный опыт в следующем сезоне даст о себе знать и результаты будут получше.

464 (edited by VIP 2013-11-30 21:30:07)

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Pagājušajā sestdienā izdevās sakārtot lietas un doties uz fīdercopes noslēgšanu. Plānos bija baudīt Voleru industriālo romantiku un paķircināt breksēnus.
Piecēlos vēl tumsiņā, samaisīju mēģināmu Maruku barību un aiziet uz Voleriem. Pa ceļam migla tik bieza, ka pārvietojos ar knapiem 40, lai nenotriektu kādu "siltu klubotāju". Aizrūcu līdz Voleriem un ... Pirmais laukums pilns ar copmaņiem, Otrais laukums pilns ar copmaņiem, aiz žoga uz jūras puses - aizņemts, gar krastu uz pilsētas pusi - aizņemts. Visi sēž un gaida savu zivi.
Nu ko, laiks zudumā, barība zudumā, tārpi zudumā dusma jābrauc mājup.
Te ienāk prātā apciemot iezīmēto vietiņu Lielupes krastos. Domāts- darīts! Metu pa pedāļiem un pēc 45 min esmu krastā. Migla biezu biezā - no mašīnas upi neredz. Līcītī jau kaimiņš, bet viņam neveicoties - no paša agra rīta tikai viens breksēns esot.
Sakārtojos un esmu gatavs vietas nomērīšanai, bet ko tu nomērīsi, ja pat metiena attālumā neko neredz. Migla. Tas izskatās šādi.
http://parcopi.lv/_fr/2/s1640280.jpg
Kaut ko sačamdīju un sāku strādāt. Jau no paša sākuma dīvainas copes, kuras nevar realizēt uz maniem baltajiem un piņķiem. Uzlieku slieku un pirmā realizētā cope.
http://parcopi.lv/_fr/2/s7761788.jpg
Pēc īsa brīža uz slieku nākamais draugs
http://parcopi.lv/_fr/2/s9948626.jpg
Tad straume aiziet atpakaļ uz upes augšteci un cope apstājas.
Tā krietnu laiku. Migla pamazām izklīst un nu jau var ko pamanīt. Te nu es sēžu
http://parcopi.lv/_fr/2/s1964330.jpg
Parādās arī velcētāji un ūdensslēpotāji
http://parcopi.lv/_fr/2/s4620067.jpg
Cope atgriežas. Šobrīd ņem tikai uz smalku piņķu pušķīti un tā, ka, neskatoties uz bezvēju, copes brīdi pat pamanīt ir grūti. Tomēr pretestība gana liela ja Velku ārā - galā kūleņu kūleņiem - nāk breksēns. Piezemējas manā uztveramajā tīkliņa gandrīzkilo smukulis ar dēlēm uz sāniem. Laikam jau taisījies uz ziemas mieru.
http://parcopi.lv/_fr/2/s7526679.jpg
Tad seko nākamā mikro copīte un atkal galā kūleņu kūleņi un nākamais gandrīzkilo breksēns ir manā sietiņā. Šis jau bez dēlēm
http://parcopi.lv/_fr/2/s3891797.jpg
Tā tas turpinājās kādu brīdi. Tad atkal upe straumi pavērsa uz augšu un cope izslēdzās. Ap pusdienlaiku kaimiņš devās prom, bet es ietiepīgi cīnījos mainot gan ēsmas, gan to kombinācijas, gan distances, līdz atkal atvērās brekšuki.
Tad atkal straume pavērsās uz augšu un es teicu: "Enter". Sezonas pēdējā fīdercope pabeigta.
Kāds rezultāts?
Kopā 11 brekšuki 8.58kg kopsvarā
http://parcopi.lv/_fr/2/s9643782.jpg
Daļa aizbrauca mielastam, bet daļa aizpeldēja paaugties.
Nu ko, interesanta cope un labs loms. smile
Ne asakas zemledus copmaņiem!
Bet es došos trīt āķus nākamai sezonai!

465 (edited by Maris 2013-12-03 19:56:47)

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Izdevās izrauties pie upes arī decembrī.Barība bija vēl no brīvdienām,baltie un pat motilis arī-nav variantu jābrauc.Laiciņš kā jau decembrī bet plusos.Cerība kaut ko noķert visai neliela protams,upē ar izkatās kā pamirusi.Iesāku ap 11,bedres izejā kur dziļums ap 3m.Stundas laikā nevienas copes.Internets rāda ka ūdens temperetūra tikai 1,5 grādi-pa brīžam peld caurspīdīgi ledusgabali.Jāmeklē kur nosalušās zivis salīdušas,pārvācos bedres vidū.Pāris vārgas copītes,kādā ceturtā metienā smuka rauda.Pēc tam tikai daži pieskārieni.Pārvācos pirms vakara atkal,šoreiz bedres sākumā kur liela atstraume robežojas ar tīri labu straumīti.Uzreiz smukas copes un īsā laikā tieku pie 7 labiem jeļčikiem,viens īsts monstrs(bildē).Tikpat vēl labas copes nopūdelēju sildot rokas kabatās.Pa starpu viens sapalēns un mazbreksēns.Ņem no sākuma 2 baltos,vēlāk vienu ar motili.Jau gandrīz tumsā uzlieku trīs baltos -uz visu banku un sapaljaunskungs rokā, tas pats kas bildē.Uz vakaru paliek siltāks un arī zivteles sāk plunkšināt.20 pāri četriem esmu mašīnā.Nu ko-ja atrod kur tā zivtiņa ir var pacopēt arī decembrī smile .Ūdens līmenis zems,parasti tādā līmenī ziema nesākas.Vai vēl sanāks pafīderēt nav paredzams.Veiksmīgi arī jums noslēgt sezonu !
p.s. Barība Traper ziemas Fishmix pirmoreiz Gaujā-laikam strādā smile .
http://s7.uploads.ru/zTAVC.jpg

CMS Valmiera

466 (edited by Maris 2013-12-04 19:37:31)

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Šorīt piecēlos,atveru logu un skatos ka laiks tieši tāda kā solīja.Līst ne pa jokam.Līdz vienpatsmitiem trinos braukt vai nebrauakt.Pa īstam slimiem jau likumi nav rakstīti-braucu.Viss ir,barība un tārpi tiepaši kas vakar,vieta arī.Upē skats visai drūms,līst tā ka burbuļus sit.Uzlieku kātu uz divām spīlītem,bez krēsla un pārējām ekstrām,barība spainī ar visiem tārpiem.Stāvus copējot vismaz siltāk vislaik lēkājot.Pirmā metienā sapalpuika ap 300g ar kārtīgu copi ka kāts palecas.Otrā tāts pats gandrīz,tikai cope knapi saredzama.Tālāk visai kūtras copes,bet katrā metienā.Lēnā garā izvelku vairākus jeļčikus.Līst ne pa jokam.Palielinu balto dozu un sāk copēt ne pa jokam.Realizācija-10 procenti sad .Nomainu āķi un velku,labs izmērs.Laikam pārbaroju,cope pieklust.Vēl pāris īstie sapali.Laiks vienkārši drausmīgs.Vējš,lietus,nagi jau kokaini.Un pēc knapi redzamas copes bonus,nāk ļooti smagi un pēc metriem pieciem-nost sad .Obidna bet asini uzsit.Paretam velku pa jeļčikam,realizācija joprojam kritiska.Ar sasalušiem pirkstiem apmainu pavadu ar visai interesantu owner āķīti un izvelku vēl pa kādam jeļčikam.Jau paliek tumšs,jāmet miers.Pavisam mājā ap pusčetriem aizbrauca 15 labi jeļčiki,pieci atlaisti sapalpuikas 200-400g.Nevar sūdzēties.Pēc šitāda lietus ūdenim jābūt augšā un tad jau ziema.Pie beigām jāsaka kā triku filmās-visus šos numurus izpilda speciāli sagatavoti cilvēki,nemēģiniet to atkārtot,tas ir bīstami veselībai big_smile big_smile .Pārsimt grami knapi atsildīja big_smile .Ziemas Trapers atstrādāja pa godam.Ja laiciņš atļaus,mēģināsim vēl smile .Sorry par bilžu kvalitāti-nepagoda.
http://s7.uploads.ru/Nj75D.jpg

CMS Valmiera

467 (edited by mirtins 2013-12-08 13:48:58)

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Netiku pēc tārpiem, tādēļ noslēdzu sezonu ar mj. Rīta cēliens pagāja čakarējoties ar mono auklu, jo bija nelieli mīnusi. Ap plkst. 11 jau droši varēja strādāt ar pīto. Visu rīta cēlienu sūkstījos, ka nav līdzi fīderis. Upe burtiski vārījās. Lielie brekši protams nelēkāja, bet upe riktīgi atrādījās. Vienbrīd šļakstēšana pārvērtās vienmērīgā šalkoņā:) A mj kā parasti- asaris neaktīvs. Nostrādāja lēns molix vēzītis un mazie manns. Lielākie 150, bet caurmērs 100-120... pāris pannām atbrauca arī mājās.

468

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Intrigai pāris bildes,pēc intensīvas dipošanas big_smile šodien vairāk nav spēka.Pārējais rīt...
http://s6.uploads.ru/YzU1T.jpg

CMS Valmiera

469

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Māris
Kādi dipi labāk nostrādāja, es, ņemot vērā vakardienas laika apstākļus, būtu licis akcentu uz Tulamoru vai Melno balzāmu big_smile

LSMK-MILO

470

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Gandrīz uzminējāt cienītais,laikam jums arī ir kāda nojausma par dipošanu.Sākām ar pārbaudītu skotu ražotāju,pie vakara pārgājām uz stabilām ukraiņu izcelsmes vērtībām smile .Interesanti ka uz vakaru viss tas strādāja arvien labāk big_smile .
Bet ja nopietni,nekādi nevarēju pēdējā laikā izrauties no darbiem ,tikai piekdienas pēcpusdienā tiku pie upes.Ūdens nedaudz pacēlies,mērens duļķītis.Skatoties pēc kalendāra vajadzētu būt ziemai,bet nu pagaidām visas iespējas vaļējā ūdens copei.Cope protams daudz vājāka kā vēl nesen,dažreiz liekas ka zivs tikai pieskaras ēsmai,uz pašu copi jāgaida daudz ilgāk.Savas pārdesmit zivtiņas tomēr noķēru,lielākā bildē.Sesdien,nu jau divatā ar bračku turpat.Vairākas reizes mainīju vietas cerībā atrast aktīvāku zivi taču izņemot vienu lielākas zivs norāvienu neko interesantāku neatradu.Zivtiņas copēja tik negribīgi ka likās ka ēst viņas negrib nemaz.Interesanti ka tīrs motilis nestrādāja nemaz,labāk ņēma dažāda lieluma balto kombinācijas,vai vienu balto ar dažiem motiļiem.Bet nu savu zivtiņu noķērām,cope ar fideri gandrīz Ziemassvētkos jau vien ir notikums.Svēdien bijām sarunājuši ar Ēsmas puikiem copi-dropi-tipa sezonas noslēgumu Voleros. Bijām klāt vēl tumsā,pūta diezgan stiprs vējš bet tā īsti mūs neķēra un sēdēt bija diezgan komfortabli cik nu tas iespējams decembrī.Pa visu dienu uzlija nedaudz tikai vienreiz,ar vietas izvēli noveicās,citur laikam lija vairāk.Kamēr sasējos bija jau  diezgan gaišs,un laba cope jau pirmajā metienā-nost.Tā arī bija gandrīz vienīgā normālā cope pa visu dienu,pārējās vairāk bija nojaušamas nekā redzamas.Bet nu zivis ķērās,pamatā breksēni 150-400g,man pa visu dienu bija tikai viens plicītis,pārējie tikai breksēni.Vienīgi laikam Igoram bija arī citas zivis.Bet nu priekš decembra cope izvērsās ideāli,ar zivīm bija visi,tīkliņu ūdenī ielikām tikai pēcpusdienā tā kā bildē tā ir tikai daļa loma ko trijatā bijām saķēruši.Bet vispār tas šoreiz nebija galvenais,copējām atpūtas režīmā,lai gan protams katra zivtiņa šobrīd ir liels prieks.Visas trīs dienas atkal makšķerēju ar ziemas Traper barību ,vienīgi Daugavai laikam vajadzēja tomēr pievienot zemi.Beidzām jau krietnā tumsā,bet tā īsti beigt nemaz negribējās smile .Paldies Ēsmas puišiem Igoram un Aleksejam par kompāniju,pasākums izdevās.Izkatās ka copēt vēl kādu brīdi vēl varēs,kamēr ziema atkal nepārsteigs mūs.Priecīgus,siltus un sirsnīgus Ziemassvētkus jums visiem!
http://s7.uploads.ru/SpL1m.jpg

CMS Valmiera

471

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Maris wrote:

... Svēdien bijām sarunājuši ar Ēsmas puikiem copi-dropi-tipa sezonas noslēgumu Voleros. ...

Voleru kaķiem atkal svētku diena. smile Kāda distance tad labāk strādāja???

LSMK-MILO

472

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Kaķīši bija gan-2gab smile .Ja par distancēm tad pamatā visu dienu nosēdēju ap 25m, Aleksejs nedaudz tālāk,bračka ar Igoru tuvāk.Apmēram stundu pēcpusdien mēģināju ap 35m,bet rezultātā tik viena vērā ņemama cope.Vispār radās iespaids ka tas breksēns tur stāv tādā slānī ka neviena cita zivs netiek klāt.Uz kāta ar tīru pīto juta ka barotava iet pa mugurām reizēm.

CMS Valmiera

473

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Sveiciens visiem Ziemassvētkos! Īpaši jau plānots nebija,bet nu bijām ar bračku šodien Gaujā.Ko tu slimiem padarīsi smile .Copējam kur parasti piemājas vietā,ganrīz viss rudens tur pagājis.Zivtiņa iesākumā kūtra bet lēnām iesila un periodiski copēja tīri labi.Nesēdās jau galā ne par ko,kā parasti pēdējā laikā,ziema itkā tomēr.Copēju ar Alekseja gatavoto barību,tika man kāds kilograms pēc copes Daugavā smile .Izvilku sešus sapalēnus un visiem mute pilna ar tiem Traper fluro cepumiņiem.Bildē to nedaudz redz.Viela pārdomām.Ap diviem copīte nedaudz pieklusa un bij jau laiks taisīties mājā pie svētku galda.Bildē itkā necilais bet tomēr ļooti iepriecinošais Ziemassvētku lomiņšs bez saplēniem un vēl kādas zivtiņas kas aizgāja paziņam priekš vēdzeļu ēsmas.Vimba bračkam uz garneles,vajadzēja tomēr Daugavā ar pamēģināt.Vēlreiz priecīgus svētkus jums visiem!
http://s6.uploads.ru/LUwqQ.jpg

CMS Valmiera

474

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Biju pafīderēt Ziemassvētkos. Izvēlējos Vārnugroga bedri un riktīgi nožēloju. Ierados jau tumsiņā. Ietaisīju barību, ieliku mašīnā, lai siltumā piebriest. Tikmēr sataisīju kātus - divas distances. Viena tuvā krasta slīpuma beigās uz gliemežiem. Otra tālā pašā bedrē uz pauguriem. Katrā distancē ielaidu pa pāris barotavām un līdz ar gaismiņu sāku copēt. Jau pirmajā iemetienā atvērās tuvā distance. Copītes vārgas un grūti trāpīt. Pirmais pieteicās mikroskopisks plicītis. Otrā bija gandrīzmēra vimbiņa. Tad divas raudeles, apakšbreksītis un tad panninieks asaris. Pēc tam beidzu copēt un aizmuku.

Problēma tajā, ka copmaņu maz. Atvilgās divi garīgi invalīdi. Nosēdās man pa abām pusēm. Iemeta gruntenes. Tiklīdz es izvilku vimbu, tā uzreiz paņēma rokās resnos bomjus un ar cemmeriem pārvilka pāri iebarotajai vi9etai vairākas reizes. Es ar viņiem padiskutēju, bet Ziemassvētkos varasdarbus negribējās piekopt. Viņi uzskata, ka copē legāli, ar diviem āķiem na čorta. Tad kad pateicu, ka tos čortus viņiem vajag pakaļās ieraut, mazliet pieklusa un viens pat nolika malā savu varas rīku. Otrs tomēr principā turpināja darboties kādas minūtes 15. Protams, tajā laikā iestājās klusums. Kad izvilku brekšuku - viss atkārtojās. Tādēļ nolēmu vairs nemocīties un doties prom. Kamēr vācos nost, vēl pieķērās ašuks. Copes diena riktīgi sabojāta. To gan nedaudz uzlaboju paņemot no auto bagažnieka spini un padzenājot asarīšus. Bet tik un tā fīderēšanas sezonas noslēgums galīgi čābisks:(((

475

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Šodien jutos jau daudzmaz pieņemami smile pēc svētku pārmērībām un aizlikos ap desmitiem uz upi.Ūdens likās nedaudz zemāks,nedaudz tīrāks,pāris veči sēroja pie saviem štrumiem.Kaimiņu pensionārs ko redzēju pa ceļam bija jau mani apdzinis kamēr es iegāju bodē un krāmējās vietā kur biju sataisījies copēt.Nācās sēsties vien turpat kur pēdējoreiz.Nesen viens vecmeistars teica ka es laikam jau vissas zivis te būšu izvilcis smile .Nu nekas,tā kā ņemu kautko reti(slinķis) sāksim pa otru lāgu smile .Zivteles iesāka kā parasti kautrīgi bet ap kādiem pusvieniem copēja tīri neko.Parādījās arī viena zemmēra vimbele(bildē),sen tik maza nebija trāpījusies.Testēju jaunu inlaina sistēmu,pāris reizes vien sapinās,izskatās tīri darbspējīga.Pa vidu pauze,bet ap diviem sāka ņemt pavisam labi bet nu nesēdās galā neparko.Samainīju āķi un tiku pie jau smukas vimbas,pāris sapalēniem.Tā ar nocopējos gandrīz līdz melnai tumsai un zivis ņēma līdz pašām beigām.Nedēļas beigas sola siltas,jācopē smile .
http://s6.uploads.ru/DHsmF.jpg

CMS Valmiera

476

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Maris wrote:

... Testēju jaunu inlaina sistēmu, ...

Pastāsti nedaudz sīkāk, es kaut kā nevaru iedomāties ko tur jaunu var izdomāt.  Un priekš kam in line straumē???

LSMK-MILO

477

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Jauna jau viņa tikai priekš manis itkā,līdz šim man viņas pārāk pinās,ne tā metu laikam smile .Tā jau parasti patrnosters Gardnera izp.Bet ja nu sanāk vēl uz kādiem mačiem aizbraukt jāatrod priekš sevis kāds optimāls variants,kā arī inlainā gumija man liekas piemērotāka.

CMS Valmiera

478

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Maris wrote:

... .Bet ja nu sanāk vēl uz kādiem mačiem aizbraukt jāatrod priekš sevis kāds optimāls variants,kā arī inlainā gumija man liekas piemērotāka.

Tad jau sanāk ka biji domājis slīdošo nevis In Line sistēmu. smile

LSMK-MILO

479 (edited by Maris 2013-12-28 17:13:33)

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Laikam jau tā,inlains laikam ir kad aukla iet caur barotavu.Laikam tas man galvā no krievu forumiem,cik atceros viņi slīdošo ar sauca par inlainu.

CMS Valmiera

480

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Tev taisnība, In Line sistēmā aukla iet caur barotavu un tā tad arī ir būtiskākā atšķirība no slīdošās sistēmas.

LSMK-MILO