441

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

NG wrote:

nu latviski un Latvijai es atskaites jau sen nerakstu un ..... nerakstīšu arī laikam ....

bet, ja ir interese, tad reizi pa reizei kaut ko no Krievijai rakstītā var iekopēt smile

smile ko Tev Latvija nodarījusi?????????? smile

442

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

smile:):) apnikusi ar savu mietpilsonību smile:):)

443

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Brīva nedēļa um joprojām sēžu upē.Vakar iesāku pavēlu tai pašā vietā kur iepriekš.Otrdien biju Rīgā un iepirku provei Traper Gold sērijas raudu gribējās noprovēt.Cope iesākās ar pirmo metienu taču pamatā uz bari'bas stāvēja sīcene-raudiņas un mazie jeļčiki.Kādu stundu neliku spīts pēc klāt nekādu gaļu.Zivteles ķērās taču pasīkas.Tārpu piedeva situāciju uzlaboja taču ne uz ilgu laiku.Tā līdz vakaram kādus 2arpus kg izmocīju.Laiks gan īstenībā nebij copējams,vējš ar lietu, brīžiem stipru lietu un reāli copēju vien pāris stundas,pārējo laiku pīpēju zem parastā lietusarga.Mājābraucot ievācu kurmju rakumus un šodien atklāju zemītes sezonu.Parasti maisu pārmitrinātu barību ar zemi bet šoreiz zeme bija jau stingri mitra un samaisīju ar vakardienas barības pārpalikumu(apmēram trešdaļa no 2 samaisītirm kg)un viss.Cope iesākās palēnām un stabili zivs turējās punktā visu dienu un kā parasti vairākos līmeņos.Joprojām cīnos ar realizāciju,nekādi nevaru atrast īst variantu.Lai gan ja padomā tāda laikam nav,viss mainās līdz ar zivs aktivitāti.Vienbrīd strādāja labi 40 cm pavada,pie vakara jau 70cm.Šodien dominēja jelčiks, tik pie vakara pagāja nost un parādījās raudiņas un plicēni.Spainis rādīja 6-7l zivis big_smile ,daudz labāk kā vakar.Trapera zelta barība atstāja ļoti labu iespaidu,viena paciņa vēl palika testam.Oktobris cauri,pagāja galvenokārt baltā sapala zīmē,redzēs kas būs novembrī smile .
http://s6.uploads.ru/MONy1.jpg

CMS Valmiera

444

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Šodien NG ar kompāniju bija okupējuši manu vietu,tieši to kas bildē.Laikam filmēja raidījumu.Pats sēdēju augstāk,zivtele ķērās samērā labi bet smalka.Dienas zivs brekšuks nepilni 200g.Jāgaida kino smile .

CMS Valmiera

445

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Biju turpat aizbraucis arī nākamā dienā,svēdienā.Pēc sesdienas tējas vakara smile nebija tā labākā veselība un ierados tik ap desmitiem.NG atkal filmēja,pārējo veču ar daudz, viss aizņemts un piesēdos tālakā galā pie ieejas bedrē blakus vienam paziņam.Parasto putras drupaču sviedēju nebija,prādījušies bija nopietnāki vīri un NG iespaidā vai meta upē barību jau nopietnos daudzumos,pie tam tīru barību vai kombikormu.Visu to darbību rezultātā jau no piekdienas pašvakā cope palika pavisam garlaicīga.Pie ieejas bedrē zivis parasti parādās tikai kad ir aktīvas,ķērās tikai ar retiem izņēmumiem pasīkas raudiņas.Nelīdzēja arī lēna pievilkšana kas parasti nostrādā uz mazaktīvu jeļčiku.Kautkas labāk ķērās laikam vīriem kas sēdēja zem NG smile .Daudz maz cope parādījās tik pie krēslas kad upmala jau bija gandrīz tukša.

CMS Valmiera

446

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Maris wrote:

... pārējo veču ar daudz,  ... Parasto putras drupaču sviedēju nebija,prādījušies bija nopietnāki vīri un NG iespaidā vai meta upē barību jau nopietnos daudzumos,pie tam tīru barību vai kombikormu.Visu to darbību rezultātā jau no piekdienas pašvakā cope palika pavisam garlaicīga.
... .Daudz maz cope parādījās tik pie krēslas kad upmala jau bija gandrīz tukša.


Diezgan loģisks iznākums pie tādas masveida barošanas nu jau krietni aukstā ūdenī.

LSMK-MILO

447

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Nav tik traki ar to barošanu, bet... Tur bija pāris veči, kas ideāli pazīst Gauju, ļoti labi māk zivi paņemt, bet......neiedziļinās barošanas niansēs, vēl gadus 10-12 atpakaļ viņi man mācīja Gauju iepazīt, es viņiem zivi nolikt  tur un tā kā vajag, bet....   Viņi bija slikti skolnieki smile:)

Arī svētdien tieši viņi tur visiem sabojāja copi, lai gan mēs ar Vladislavu savus kilogramus 15 salasījām, tomēr jāatzīst, ka cope bija ļoti kaprīza, līdz ar to arī ļoti interesanta smile:):)

448

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Šodien no10.30-16.00 atkal turpat smile .Ūdens nedaudz pacēlies,biški duļķīts.Nosēdos nedaudz zemāk,bedres izejā uz pacēluma.Sākās pa smuko,pirmais metiens smuks jeļčiks,otrā-laba vimbele.Tālāk kādu stundu diezgan aktīvi,pēc tam uzsēdās maile.Grūba nedaudz līdzēja,ilgāk pagaidot sēdās raudiņas.Palielinot balto dozu pie barības pa kādam jeļčikam.Dažas smukākas zivis nezkāpēc norāvās pusceļā.Pie vakara punktā nostājās raudiņas un copēja bez pārtraukuma līdz finišam.Nobildēt kautko sakarīgi pagrūti,četros jau drūmā krēsla.Kopsvars priekš novembra tā neko smile .
http://s7.uploads.ru/rE1Mu.jpg

CMS Valmiera
+ Jan

449

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Maris wrote:

Šodien NG ar kompāniju bija okupējuši manu vietu,tieši to kas bildē.Laikam filmēja raidījumu.Pats sēdēju augstāk,zivtele ķērās samērā labi bet smalka.Dienas zivs brekšuks nepilni 200g.Jāgaida kino smile .

Kino sgaidīju-

.Neierasti skatīt itkā tik pazīstamas vietas filmā.Feins asarīts,pārsimts metru augstāk viengad tiku pie apmēram tāda paša.Es gan no barotavas nešķiros,tik paretm iemetu tukšu.No tās džigošanas man vislabāk strādā vienmērīga lēna vilkšana.

CMS Valmiera

450

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Māris
kāds ūdens stāvoklis uz doto momentu Gaujā. Man ir tāda sajūta, ka rīt aizšausu līdz upei smile

LSMK-MILO

451

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Manā galā nepilns pusmetrs virs tā mazākā līmeņa kas bija,mērens duļķītis,varētu mēģināt vēdzeļu copi atklāt.

CMS Valmiera

452

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Brīvdienās kā jau parasti biju Kalnciemā uz Lielupi. Ķērās ap kilo lieli brekši. Lielākais ap 1.5 kg. Copes bija regulāras, vienīgi īsas- vinreiz, divreiz uzsit un viss, kā arī smalkas, 40 gr spicīte likās pa rupju. Ņēma tikai uz balto kopā ar tārpu, dīpu pielietošana copi nemainīja.  Lielākais breksis bija pumpains, tā kā uz nārstu taisītos kā arī lielai daļai zivju sāni bija saplēsti. No kā tas ir? Veikalos barība praktiski beigusies, bija jāizbraukā vairāki, lai tiktu pie vēlamām.:(

453

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Saradušies bij darbi,nebiju bijis upē nedēļu, šodien beidzot izrāvos.Piebraucu pēc desmitiem,no rīta bij diezgan nejauks laiciņš.Skatos atkal Rīgas kungi priekšā,tikai šoreiz nevis Salmo vīri bet Milo pludiņvīrs Ivans.Kautkā baigi populāra palikusi mana piemājas bedrīte smile .Apsēdos virs viņa savā ierastajā vietā kur NG filmēja raidījumu.Iesāku patālā distancē,taču labu brīdi bez copes.Aiz garlaicības sāku lēnām taustīt dažādas distances līdz atradu zivtiņu tuvāk krastam.Zivis,pamatā raudas,ņēma ļoti negribīgi un uz standarta 70cm pavadas brīžiem neredzēja pat copi.Uzliku īsāku un tievāko pavadu kāda nu man bija un copes kļuva pārskatāmākas,izmērs ar smukāks.Taču tāpat lielākās raudas tikai nedaudz pakustina spici.Kaimiņi sāka intensīvāk barot un man cope pieklusa.Vienu laiciņu nodarbojos gandrīz ar tīru mikrodžigu smile un kādu zivi noķēru,taču ar laiku nestrādāja arī tas.Kādu pusotru stundu pirms fināla pārslēdzos uz otru krastu,60g bišku nesa bet pēc maza gabala apstājās.Noķēru dažas jau pasmukas raudas.Bildē tas kas pretendēja uz mājābraukšanu,beigās tāpat atlaidu.Tākā viss vēl notiek,tik jācopē smile .Rīt itkā turpinājums.Kaimiņiem ar ķērās tīri labi,it sevišķi pēcpusdien.
http://s7.uploads.ru/U8mBD.jpg

CMS Valmiera

454

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Šodien biju mēmeļot. Tas ir upē, kas saucas Mēmele. Atstrādāju met un velc principu. Raudiņas 50-100 gr. Viena virs 100gr. Kolēģis uz grunteni vulgaris noķēra līni. Uz aci vismaz kilo. Laba diena.

455

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Kā jau solīju šodien turpinājums.Vieta tā pat kas vakar.No rīta iesāku nez kāpēc tuvajā distancē pie sava krasta kur jau vakar nekas īpašs neķērās.Trīs breksēni,pāris vērā ņemamas raudiņas,tas viss.Ap desmitiem pārslēdzos uz otru krastu un cope daudzmaz aizgāja.Labs jeļčiks,pa kādai raudai,viena vimba.Vēl pirms pusdienslaika saradās diezgan publikas,arī Milo komandas pārstāvji,esot vakar aizsēdējušies pie draugiem smile .Sākās diezgan intensīva bumbošana,otrā krastā ar uzradās vietējie speciālisti.Cope palika vājāka,nācās pāriet no trīs baltajiem uz vienu un daudzmaz ķērās atkal.Realizācija joprojām diezgan viduvēja.Lai gan ko daudz var gribēt novembra vidū,pagāšgad cope bij jau beigusies.Bet nu zivis ķerās,cerams ka vēl kādu brīdi pasēdēt varēs.Spainis rādija 7 litri ar zivīm smile rudenī tādas mērvienības.Pie vakara cope apklusa,bet nu runas par copi ir ganrīz tas pats kas cope,it īpaši ar tāda līmeņa sportistiem kā Ivans.Viņam ar krietni labāks loms kā vakar.Laiciņs ar diezgan labs,bijām gandrīz aizvējā,diena izdevusies smile .
http://s7.uploads.ru/cKUq4.jpg

CMS Valmiera

456

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Šodien trīsdienu copes noslēgums,kā teikt svētku cope.No rīta aizstrumīte aizsalusi metrus 2 no krasta,izkusa tik pēcpusdienā un tāpat ne līdz galam.Par copi nevarēja sūdzēties,ņēma katrā metienā,bet nu realizācija vienkārši drausmīga.Izsēju visu veidu āķus kādi nu bija,pavadas no1m līdz 30 cm,bez pārmaiņām.Zivtele knapi pagaršo un viss.Bet nu savas pārdesmit zivteles noķēru,bildē dienas zivs-īsts Grosgardons.Priecīgus svētkus!
http://s7.uploads.ru/q3hGF.jpg

CMS Valmiera

457

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Ļoti drūma nedēļas nogale sanākusi,lāgā pat negribas neko rakstīt.Šobrīd ar aiz loga kārtīgi putinā.Tiko atbraucu no upes,biju vakar pa pēcpusdienu,šodien ar no 10-14.30.Nekur nevar tik labi atiet no tām visām ikdienas likstām kā pie ūdens.
Zivtiņas ķeras vēl samērā labi,copītes var teikt katrā metienā,tik nu ļooti kaprīzas.Vakar pasēdēju tuvāk kolhozam,kilogramus trīs,četrus ar vidējiem jeļčikiem salasīju.Bij pa starpu ar kāds ronāks,ik pa brīdim kāds īsto sapalu pusaudzis.Šodien nosēdos prom no bara,metrus 200 virs bedres,tur uz pusi seklāks un akmeņaina apakša.Pagrūti tādā vietā copēt,daudz āķu jāatstāj kamēr atrod kādu tīru pleķīti.Bet par to miers un daudzmaz klusums.Zivtiņa atradās arī šeit,copes gan diezgan retas bet nav galīgo sīkuļu.Esam nodzīvojušies līdz 0,1 pavadai standartā,āķis 16,ārprāts.Diezgan daudz labas zivis nospruka,pārāk cērtu vai,mazais āķīts pārgriež lūpu.Top ēsma viens vidējs baltais+pāris motiļi.Labi aukstā laikā strādā Traper Special Rauda barība,jau vairākus rudeņus tieši jau pirms ledus nezkapēc viņa strādā.Itkā anīsa aromāts,bet vēl kautko cauri jūt,vasarā cik provēts-nekas īpašs.Šodien pat viens puskilo breksēns uzradās nez no kurienes.Tāda nu lūk  cope sanāca pie novemra beigām.
http://s6.uploads.ru/KDUSX.jpg

CMS Valmiera

458

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Maris wrote:

Diezgan daudz labas zivis nospruka,pārāk cērtu vai,mazais āķīts pārgriež lūpu

feeder gum neizmanto???????????? Man ar gumiju šīs problēmas izdevās atrisināt, pa lielam smile

LSMK-MILO

459

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Godīgi sakot nesmu pat pamēģinājis.Līdz šim kautkā neprasījās,šogad sākoties sportiskām novirzēm smile parādās neredzētas problēmiņas.Pēdējā laikā vairāk cīnos ar to ka nesēžās uz āķa nevis sprūk nost.Ja laiks vēl atļaus,pamēģināšu.

CMS Valmiera

460

Re: Atskaites par copi / Отчёты о рыбалке

Dīvaini smile
neviens šeit nav rakstījis par fīderēšanu Jūrā smile tak vot smile pagājušajā nedēļas nogalē fīderēju Mazirbē!!! Jūra bija mierīga jo biju tajā lūkojies jau nedēļu- caur meteo lapām smile Makšķerēju ar diviem Milo fīderiem 4,2 metri ar testu 150g un 180g. Izmantoju paša sietas sistēmas ar trim āķiem, kolēģis ar gārdnera cilpu-gārdners strādā! Uz āķa kabinājām garneli un raudas fileju smile zivs atsaucās uzreiz un vienmērīgā laika intervālā ķērās visu dienu, izmērs gan varēja būt citāds- nekas gan jau wink Kopējais loms nieka 7kg. un smaids līdz ausīm par labi pavadītu laiku un gardām butēm vakariņās smile

http://s7.uploads.ru/urApe.jpg

http://s6.uploads.ru/a3Ttj.jpg