201

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Tã jau ir runa-respekt!
P.s. Mês pãrêjie neaizmirstam Dresden domas padomãt-pieliekam šai labajai Dresden zińai plusińus smile

202

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Biju aizbraucis līdz Īkšķilei, laikam pie pašvaldības ir stāvlaukums, netālu no ūdens sporta bāzes, it kā betona nav pārāk stāvs, bet ir problēmas ar uzkāpšanu apakaļ, bez kāpnītēm ir pasūdīgi, piesieties ir kur, starp betoniem ir šķirbas, kur iestiprināt atsaiti, bet  taisnu posmu metrus 300 garu, kur būtu kāpnītes un nebūtu laivas , neredzēju, var būt tur pa labi, uz RĪgas pusi ir tāds posms, bet tur mantas ir jānes metrus 300+.
It kā jau sāku sarunas par pašvaldības atļauju, ja ļaus uzbraukt, izkrāmēties un nodzīts mašīnu,tad vispār nebūs problēmu....
Par kuru posmu bija runa , es tur neesmu makšķerējis, tāpēc nezinu

203

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Man bija doma no Ādmiņu ielai līdz Mūrkroga ielai , kartē izskatās diezgan taisns krasta posms.

http://www.google.com/maps/myplaces?ll= … h&z=15


Nezinu cik senas bildes , bet te redz krastu un uz betona malas ir āķi. Tad nākamajā bilde ir redzamas blakus ielas , kur manuprāt netrūkst vietas auto atstāšanai.

http://s2.uploads.ru/t/jdXQZ.jpg

http://s2.uploads.ru/t/PkZrM.jpg

204

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Tur nav stāvlaukuma....., bet pagaidīsim zinošu cilvēku komentārus .... , vīkendā jābrauc testēt smile

205

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Tādu vietu šodien neatradu smile:), smukas meitenes gan tur staigā smile

206

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Tas taisnais posms spriežot pēc kartes ir aptuveni kilometru garš.

207

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Siluro
Vainīgs, vainīgs, vainīgs... Ar visu to pirmsmaču sagatavošanos, krāmēšanos, utt., nu galīgi man tas izvēlās no galvas.. Atcerējos to tikai tad, kad jau ar Vladislavu piebraucām maču vietā.., bet tā kā uz mājām brauk nebija plānots, tad nu sanāca tā kā sanāca...
Apsolos savu aizmāršības kļūdu izlabot nākošajā tūrē.. Un tagad gan plānotājā šo ierakstīšu ar vislielākajiem burtiem..

TEAM SALMO

208

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

saņēmu apstiprinājumu no īkšķiles domes, mačus ļauj rīkot, pa dambi braukt neļaus, tātad maču vieta orientējoši būs no stāvlaukuma pie pašvaldības pa kreisi, precīzu vietu iezīmēšu pēc Jāņiem, bet pa lielam tur pat vien viss notiksies, tur ir mazas ieliņas, pa kurām varēs 2-3 vietās piebraukt pie dambja, tālāk mantas būs jānes, bet tie ir maksimums 100 metri, tā, ka ir laiks sagatavot arī ratus, ja ir vajadzība

varam sākt taustīt to posmu....

209

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Šovakar būšu Ikšķilē un apstaigāšu rajonu un sabildēšu.

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

210

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

nez man jau liekas baigi riskantā padarīšana, ja gadās nepareizā straume vai vējš, vai prognoze, tad uz dambja gadās stundām ilgi periodi absolūtās necopes, bet nu Pro iespējams labos manus uzskatus smile

211

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Apstākļi visiem būs vienādi , gan jau kādu ķīsi noķersim. smile

212

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

zhivs             -   Kāda var būt nepareizā prognoze???

TEAM VOLVO

213

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

es arī esmu uz dambjiem baudījis vairākstundu klusuma mirkļus, bet.... jāmēģina ir tur pamačoties pa nopietno, jo ja jārīko Baltijas čempis, tad citas vietas kā dambji nav

katrā gadījumā būtu labi, ja savus novērojumus par  grunti un lomiem visi ieliktu šeit, nevajag noslēpumus par ēsmām un distance, bet gan par zivju pienākšanas laiku, par pauzēm, par gliemežu daudzumu u.t.t., lai varam izdarīt secinājumus nākotnei, pietam pat reiz fīdera līmenis pie mums ir tads, ka visi esam uz attīstības ceļa, pietam pašā sākumā smile:)

214

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Pirms kāda laika copēju mazliet nost no dambja, uz Saulkalnes pusi un pašā Saulkalnē. Situācija būtiski savādāka. Saulkalnē stāvs krasta slīpums un milzīgs dziļums. Brekšus ķērām sākotnēji ar 7 - 10m mahiem uz šī slīpuma, ar pludu apmēram 50 cm no spices. Tāds tur ir dziļums:) Ja izdevās uztaustīt pakāpienu un nolikt barību, bija ok. Kad sāku copēt ar fīderi, problēmas bija, ja copēja uzreiz krasta kraujas galā, jo tad 99% uz gliemežim visas parpalas nogrieza.

Tuvāk dambim un pie paša dambja malas bija tā, ka bija tāds lēzens placis no krasta un pēc tam krauja. Līdz ar to es tur copēju tikai tad, kad nometa ūdeni un placis izcēlās virs ūdens. Pretējā gadījumā copējot pāri kantei, bija ļoti daudz zaudētu sistēmu.

Gliemežu tur ir milzum daudz. Kamēr nenomet ūdeni un tie neaiziet bojā, to tur ir tonnām.

Breksi ķēru pārsvarā vai nu no rīta sākot no plkst.7, vai nu vakaros. Bet tam bija izskaidrojums. Mans copesbiedrus tur regulāri brauca ar mikriņu. Un tā sanāca, ka baroja ap plkst.7. Tā kā copēja ļoti regulāri, breksis tur bija piesiets. Pirmās copes ātrāk par 7 no rīta sagaidīt nevarēja, lai gan spītīgi turpināju braukt agrāk. Pirmais breksis bija kā pēc pulksteņa. Katru reizi dažās stundās varēja noķert 2 - 4 brekšus. Apmēram uz pusstundu viena cope. Bet ik pa lakam bija lielo baru uznācieni un tad cope bija lopā. Kad sāku copēt ar fīderi, reiz mēģināju makšķerēt ar 10m mahu pie malas un fīderi uz 30 - 40 metriem. Rezultāts bija skaists - katrā rokā pa makšķerei un abām galā brekši:) Todien gan bija baisi labā ķera:) Turklāt tas bija pa dienas vidu lielajā karstumā.

Tā kā cilvēki tur copē regulāri, zivis staigā. Ne reti pie barības pienāk samiņi. Tas gan vairāk vakara stundās. Reizēm gadās liela rauda. Reti.

Pārsvarā cope notika uz sliekas, baltā un makarona. Liekot lielo ēsmas kumosu, varēja izvairīties no ķīšiem un pličukiem. Bet kad ķēra ar motili, tad ne reti pienāca lielie pliču bari. Reizēm izdevās tos arī noturēt. Taču tā kā mērķa zivs bija breksis, tomēr labāk šķita retākas copes, bet ar uzsvaru uz lielāku zivi:)

P.S. tas bija pirms nu jau 3 - 4 gadiem.

Ja brauksiet regulāri trenēties, zivis tur nostāsies. Turklāt Saulkalnē lielo brekšu vaļā laišana copi parasti neietekmēja, jo ūdens placis milzīgs un zivju baru daudz un dažādi.

Nu ja... pārsvarā jau tur sēž vietējais makaroņņiku kontingents:)

215

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Тоже ловил в Саулкалне, с плит не пробовал, но думаю ситуация похожа. Основная рыба - подлещик, до 1,5 кг, стандартный размер 700-800 грамм, крупная густера до 400 грамм. Плотва попадается довольно редко. Большие глубины - на расстоянии 60-70 оборотов 4000-ой катушки, кормушка 80 грамм тонет около 30 секунд. Свал ровный, ступенек на  нём не нашёл, но может плохо искал. По моим наблюдениям, больше подлещика в конце свала, на тех самых 60-70-80 оборотов катушки, ближе густера в основном. Важная особенность - изменение уровня воды при работе ГЭС, иногда до полуметра. Соответственно и течение меняется от стояка до сильного, иногда даже на противоположное. Когда вода ходит - обычно не клюёт. В конце июля будет довольно сильно мешать трава. Но и без травы много зацепов, так как дно каменистое.

Место сложное, интересное и уловистое. В прошлом году за 8-10 рыбалок там (обычно 4-5 часов, с 5-6 до 10 утра), без рыбы ни разу не остался, хоть одного подлещика, но поймаешь. Обычно 4-5 штук. Про сомов до 6 кг от местных регулярно рассказы слышу. Сам не ловил.

На мой взгляд - было бы идеальное место для этапа ЧЛ, если бы не наклонные плиты. Без платформы или кресла сесть очень трудно. Но я попробую.

216

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

"На мой взгляд - было бы идеальное место для этапа ЧЛ, если бы не наклонные плиты. Без платформы или кресла сесть очень трудно. Но я попробую."

С платформой легче, но возможно и без. Нужно всё привязывать. Я брал длинную верёвку, делал петли, и к этим петлям всё цеплял карабинами - и легко снять и прицепить. Шнур и карабины в Краутах за небольшие деньги мона купить. Проблема с подставкой для удильника. Ни все триноги на свале держатся стабильно. Но тоже мона привязыватся и ли пристроится... вид конечно не гламур... но... ловить мона.

Советую соорудить простую подставку из досок, которую мона привязать. Или сделать хоть какой поперечный барер, хоть на пару СМ. А то все мелкие гаджеты которые падают из рук, медленно но упорно скатываются в некуда:)

217

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

LČ otrā posma norises vieta, Ikšķile - Daugava. Šodien sabildēju, kā nokļūt līdz norises vietai, braucot no Rīgas.
1. Braucam pa Daugavpils šoseju līdz Ikšķilei.
http://s2.uploads.ru/nwDpQ.jpg\
2. griežamies nost pa labi no Daugavpils šosejas uz Tīnūžiem (viadukts)
http://s2.uploads.ru/gjdQc.jpg
http://s2.uploads.ru/JROYV.jpg
http://s2.uploads.ru/f5a06.jpg
3. nobraucot lejā, būs (T) veida krustojums, tajā griežam pa kreisi
http://s2.uploads.ru/dBSMp.jpg
4. pēc 350 metriem būs zīme, galvenais ceļš aiziet pa kreisi. Tur arī braucam
http://s2.uploads.ru/KZwsC.jpg
5. pēc 50 metriem būs zīme, galvenais ceļš pa labi. Braucam pa labi, pa galveno
http://s2.uploads.ru/hxc7Z.jpg
6. turpinām braukt pa galveno ceļu, apmēram 500 metrus, nekur nenogriežoties.
http://s2.uploads.ru/g9Pj4.jpg
http://s2.uploads.ru/z7Xh5.jpg
7. piebrauksiet pie krustojuma, kur galvenais ceļš pagriežas pa kreisi. Jums krustojumā jābrauc taisni, bildē pa labi redzama sarkana ēka. Tā ir Ikšķiles pašvaldības ēka, aiz viņas ir stāvlaukums kur atstāt auto.
http://s2.uploads.ru/hVUfI.jpg
http://s2.uploads.ru/JIbkn.jpg
http://s2.uploads.ru/jXawG.jpg
http://s2.uploads.ru/64wVY.jpg
8. noliekot auto stāvlaukumā, pa gājēju celiņu var uziet uz dambi. Pārējās bildes no dambja un ap dambi smile

http://s2.uploads.ru/wSGK2.jpg
http://s2.uploads.ru/7ehkU.jpg
http://s2.uploads.ru/SKv59.jpg
http://s2.uploads.ru/v7xji.jpg
http://s2.uploads.ru/edgzr.jpg
http://s2.uploads.ru/h5F1d.jpg
http://s2.uploads.ru/D8tP4.jpg
http://s2.uploads.ru/IMxa5.jpg
8. ir tajā posmā vēl viens piebraucamais ceļš, apmēram copes posmam pa vidu
http://s2.uploads.ru/nVeJ1.jpg
http://s2.uploads.ru/1Mp0X.jpg
http://s2.uploads.ru/YRCZ3.jpg
Cerams ir saprotams kas un kā !!!!!
Atliek tikai braukt un trenēties !!!!!!
Paldies par uzmanību !!!!!! smile smile smile

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

218

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Reāli bez tripoda tur pacopēt nebūs iepējams???? Vai arī starp betona plāksnēm ir vieta kur stieni iecirst???

219

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

Starp betoniem cirst neko nevar, jo tas skaitās dambja drošības pārkāpums. Vismaz tā bija.

Pavadītais laiks pie ūdens makšķerējot, netiek atskaitīts no kopējā dzīves ilguma !!!

220 (edited by SETTER 2013-06-11 22:49:25)

Re: LČ fidermakšķerēšanā 2013/ЛЧ по фидерной ловле 2013

фотки посмотрел - место оффигенное --------- к чему привязываться не вижу?
можно цены в этой гостинице узнать

в миру Дмитрий Аркадьевич ака Сеттер